ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада ухвалила за основу зміни до закону про іномовлення

15.01.2020, 11:08
Фото – Інформатор
Фото – Інформатор

14 січня Верховна Рада підтримала в першому читанні за основу законопроєкт № 2521 про внесення змін до Закону “Про систему іномовлення України” щодо програмної політики та території поширення. За таке рішення проголосував 231 народний депутат, повідомляє “Детектор медіа”.

Як нагадує видання, 3 грудня 2019 року народні депутати від фракції “Слуга народу” зареєстрували законопроєкт № 2521 про внесення змін до Закону “Про систему іномовлення України” (щодо програмної політики та території поширення). Законопроєкт передбачає, що Мультимедійна платформа іномовлення України зможе мовити в цифровому й аналоговому ефірах та кабельних мережах на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, Криму і Севастополя, у районах, що межують із цими тимчасово окупованими територіями, та в прикордонних районах України, що межують з Росією чи іншими країнами, з яких мовлять в ефірі російські телеканали і радіостанції (такими територіями, наприклад, є Білорусь і Молдова). Також законопроєкт передбачає, що програмна політика Мультимедійної платформи іномовлення України погоджується з уповноваженим органом, а контент виробляється не англійською та іншими мовами, а українською та іншими мовами.

Телеканал іномовлення України (UATV) 12 січня 2020 року припинив мовлення в прямому ефірі, з 13 січня програми виходитимуть у записі.

Раніше керівниця новин на державному каналі для тимчасово окупованих територій Олена Трибушна розповіла, що 13 січня іномовлення виходитиме в записі, без прямих ефірів, і паралельно запускатиметься новий канал для тимчасово окупованих територій, який створюється на базі UATV. За її словами, якийсь час вони мовитимуть паралельно. 

Мінкульт запустить на окуповані території не один, а два канали.

Нагадаємо, раніше міністр культури, молоді, спорту, інформаційної політики та туризму Володимир Бородянський заявляв, що український телеканал, який мовитиме на окуповані території, має запрацювати в лютому 2020 року. Також Бородянський заявляв, що цей канал працюватиме на базі UATV, а його бюджет перевищуватиме 400 мільйонів гривень. В уряді переконані, що він зможе конкурувати з російськими.

Із січня стало відомо, що Олена Трибушна очолить інформаційний напрям державного телеканалу для окупованих територій Донбасу, який запрацює з 15 лютого.

Liked the article?
Help us be even more cool!