ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російськомовний телеканал для окупованих територій почнуть запускати з 13 січня на базі UATV

06.01.2020, 10:25
Фото – rubryka.com
Фото – rubryka.com

Інформаційно-розважальний канал для жителів тимчасово окупованих територій України почнуть запускати з 13 січня. З того ж дня почнеться процедура закриття телеканалу іномовлення UATV: він перестане мовити в прямому етері, а деякі іноземні редакції закриють. Про це в інтерв’ю "Детектору медіа" повідомила очільниця інформаційного напряму нового телеканалу Олена Трибушна, передає Громадське.

"Іномовлення до 12 січня працюватиме в тому форматі, що й працювало. А 13 січня воно виходитиме в записі, без прямих ефірів, і паралельно запускатиметься новий канал. Тобто якійсь час вони мовитимуть паралельно", – пояснила Трибушна.

За словами керівниці інформаційного мовлення, майбутній телеканал, зокрема, реагуватиме на російську пропаганду.

"Хочемо побудувати нашу сітку так, щоб ми говорили після них і щоб наше слово було останнім", – зауважила вона. Цей напрямок роботи телеканалу пророблятимуть до 15 лютого, коли планується запуск телеканалу.

"Наша мета – об’єктивно розповідати про все, що відбувається тут (на підконтрольній території України. – Ред.), розуміючи, що майже шість років ці люди (на окупованих територіях. – Ред.) споживали контент російських телеканалів… Ми хочемо розвіяти їхні міфи та страхи, пов’язані з нами, хочемо, щоб вони зрозуміли, що їх тут чують і хочуть вирішувати їхні проблеми, і таким чином ми хочемо розпочати з ними діалог", – зауважила Трибушна.

Вона також уточнила, що нині йдеться лише про один канал для окупованих територій – розважально-інформаційний (раніше Міністерство культури, молоді та спорту говорило про створення двох окремих телеканалів). Варіант його назви вже є, але поки він не розголошується.

На телеканалі показуватимуть контент великих медіагруп, з якими вже ведуть перемовини, а також власні випуски новин – сім на день плюс підсумковий. Більшу частину контенту, знятого як до, так і після 2014 року, медіагрупи готові надавати безкоштовно, додала Трибушна.

"Ми хочемо розповідати про позитивні зміни, які відбуваються в Україні, і ми хочемо, щоб мешканці окупованих територій захотіли повернутись і жити у цій країні, а не в тій, яку їм змальовують російські телеканали", – так вона охарактеризувала місію майбутнього мовника.

Нагадаємо, раніше міністр культури, молоді, спорту, інформаційної політики та туризму Володимир Бородянський заявляв, що український телеканал, який мовитиме на окуповані території, має запрацювати в лютому 2020 року. Також Бородянський заявляв, що телеканал, який мовитиме на окуповані території, працюватиме на базі каналу UATV, а його бюджет перевищуватиме 400 мільйонів гривень. В уряді переконані, що він зможе конкурувати з російськими.

3 січня стало відомо, що Олена Трибушна очолить інформаційний напрям державного телеканалу для окупованих територій Донбасу, який запрацює з 15 лютого.

Liked the article?
Help us be even more cool!