ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада ухвалила за основу законопроєкт, який наближає добудову музею Голодомору

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №10361 про внесення змін до Закону України “Про музеї та музейну справу” щодо діяльності Національного музею Голодомору-геноциду.

Таке рішення підтримали 230 народних депутатів, повідомили нардепи Євгенія Кравчук та Ярослав Железняк.

Він передбачає допомогу від уряду Канади на добудову та створення експозиції музею Голодомору-геноциду

За словами Євгенії Кравчук, закон є передумовою надання урядом Канади близько 420 млн грн на добудову музею, а також додаткової фінансової підтримки від меценатів та діаспори на облаштування експозиції. 

Крім того, додала депутатка, в результаті ухвалення цього законопроєкту в музеї з’являться наглядова та експертна ради, до складу яких увійдуть представники фахових та наукових груп, міжнародних організацій закордонних українців та нащадки жертв Голодомору.

Як повідомляв ІМІ, 19 грудня 2023 року Кабінет Міністрів схвалив зміни до Закону України “Про Музеї та музейну справу”, які передбачають створення в Національному музеї Голодомору-геноциду наглядової та експертної рад, куди ввійдуть представники діаспори та нащадки жертв Голодомору.

Також уряд Канади допомагатиме фінансово в реалізації проєкту будівництва другої черги музею відповідно до домовленостей Президента України Володимира Зеленського та Премʼєр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

У листопаді 2023 року 55 держав-членів ООН та делегація ЄС підписали ініційовану Україною в ООН Декларацію до 90-х роковин Голодомору 1932–1933 років.

Протягом 2023 року багато країн визнали Голодомор 1932–1933 років в Україні геноцидом українського народу.

Liked the article?
Help us be even more cool!