ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У музеї Голодомору створять наглядову та експертну ради, до яких увійдуть нащадки жертв

У Національному музеї Голодомору-геноциду створять наглядову та експертну ради, куди ввійдуть представники діаспори та нащадки жертв Голодомору.

Відповідні зміни до Закону України “Про Музеї та музейну справу” схвалив 19 грудня Кабінет Міністрів, повідомляє Міністерство культури та  інформаційної політики.

Згідно зі змінами, до цих консультативно-дорадчих органів увійдуть представники фахових та наукових груп, міжнародних організацій закордонних українців та нащадки жертв Голодомору. Нові громадські органи допоможуть музею впроваджувати найкращі міжнародні практики у своїй роботі. 

Як зазначив т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, вшанування пам’яті жертв Голодомору вкрай важливе для України. “Добудова та відкриття для відвідувачів усього комплексу Музею Голодомору в Україні стане не тільки символом незламності українського народу, а й потужним інструментом донесення світу правди про страшні злочини Росії. Це буде сучасна музейна установа, яка використовуватиме доступні та цікаві для відвідувачів форми роботи”, – сказав він.

МКІП зазначає, що схвалений урядом законопроєкт розроблено з урахуванням міжнародного досвіду роботи музеїв, зокрема канадської моделі. Канадські партнери надали свої рекомендації щодо посилення інституційної спроможності музею та модернізації процесів у музейній сфері. Зміни до законодавства є практичним впровадженням цих рекомендацій. 

Також уряд Канади допомагатиме фінансово в реалізації проєкту будівництва другої черги музею відповідно до домовленостей Президента України Володимира Зеленського та премʼєр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

Як повідомляв ІМІ, у листопаді 2023 року 55 держав-членів ООН та делегація ЄС підписали ініційовану Україною в ООН Декларацію до 90-х роковин Голодомору 1932–1933 років.

Протягом 2023 року багато країн визнали Голодомор 1932–1933 років в Україні геноцидом українського народу.

Liked the article?
Help us be even more cool!