ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада просить ЮНЕСКО позбавити Росію членства в організації

Фото – golos.com.ua
Фото – golos.com.ua

Верховна Рада звернулася до ЮНЕСКО, парламентів та урядів її держав-членів про необхідність позбавлення Росії членства в організації.

За таке рішення проголосували 296 народних депутатів, повідомив у телеграмі народний депутат Ярослав Железняк.

Верховна Рада від імені українського народу просить ЮНЕСКО позбавити Російську Федерацію членства в ЮНЕСКО та її органах. А також невідкладно скерувати до України місію для оцінювання збитків, завданих російськими атаками на об’єкти Всесвітньої спадщини у Львові та в Одесі, визначення допомоги та можливих дій ЮНЕСКО для захисту об’єктів культурної спадщини в Україні від російської агресії.

Крім того, Рада просить парламенти та уряди іноземних держав здійснити всі можливі заходи для розслідування злочинів, притягнення до відповідальності та справедливого покарання всіх винних у їхньому скоєнні в межах національних та міжнародних юрисдикцій.

Як повідомляв ІМІ, 24 липня Міжнародна і Європейська федерації журналістів та ЮНЕСКО поширили заяви, де назвали “журналістом” Ростислава Журавльова, який з 2014 року брав участь в агресії проти України. Організації закликали розслідувати загибель російського пропагандиста, працівника кремлівської інформагенції РИА Новости.

24 липня українські журналісти й медійні організації, учасники Медіаруху, закликали міжнародні організації не плутати журналістів із пропагандистами – активними учасниками російської агресії проти України.

22 липня російське пропагандистське агентство РИА Новости повідомило про знищення Ростислава Журавльова. Також там уточнили, що у 2014 році Журавльов воював у лавах окупантів проти української армії на Донеччині.

Того ж дня під час обстрілу в районі села Пʼятихатки Запорізької області дістали поранення фотокореспондент РИА Новости Костянтин Міхальчевський, кореспондент газети “Ізвестія” Роман Польшаков та його оператор Дмитро Шиков.

Liked the article?
Help us be even more cool!