ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МФЖ та ЮНЕСКО назвали російського пропагандиста-бойовика Журавльова журналістом і вимагають розслідування загибелі

Ростислав Журавльов. Фото – російське пропагандистське медіа РИА Новости
Ростислав Журавльов. Фото – російське пропагандистське медіа РИА Новости

Міжнародна і Європейська федерації журналістів та ЮНЕСКО поширили заяви, де назвали “журналістом” Ростислава Журавльова, який з 2014 року брав участь в агресії проти України. Організації закликали розслідувати загибель російського пропагандиста, співробітника кремлівської інформагенції РИА Новости.

Відповідні заяви організації оприлюднили на своїх сайтах 24 липня.

“Міжнародна та Європейська федерації журналістів (IFJ / EFJ) приєднуються до своєї російської філії Профспілки журналістів і працівників ЗМІ в закликах до швидкого розслідування смерті Журавльова”, – йдеться в заяві організацій.

IFJ / EFJ називають Журавльова “воєнним кореспондентом російського державного агентства РИА Новости”, який був убитий “під час українського обстрілу в окупованій Запорізькій області України 22 липня”. 

“Ми шкодуємо про загибель ще одного журналіста в цьому смертоносному конфлікті та закликаємо владу негайно розслідувати вбивство Журавльова. Ми закликаємо сторони, що ворогують, забезпечити журналістам найкращий можливий захист, щоб вони могли безпечно виконувати свої обов’язки”, – заявили Міжнародна та Європейська федерації журналістів.

Генеральна директорка ЮНЕСКО Одрі Азуле “висловила жаль з приводу загибелі російського журналіста Ростислава Журавльова”.

“Висловлюю жаль щодо смерті Ростислава Журавльова і вимагаю розслідування обставин. Журналісти відіграють важливу роль в інформуванні світу про конфліктні ситуації та повинні бути захищені”,  – заявила вона та закликала дотримуватися міжнародного гуманітарного права, включно з резолюцією 2222 Ради Безпеки ООН щодо захисту журналістів, медіапрофесіоналів і пов’язаного з ними персоналу в ситуаціях конфлікту.

Також ЮНЕСКО назвали Журавльова “14-м журналістом, що загинув з початку війни в Україні 24 лютого 2022 року”.

Як повідомляв ІМІ, 22 липня російське пропагандистське агентство РИА Новости повідомило про знищення свого співробітника Ростислава Журавльова. Також там уточнили, що у 2014 році Журавльов воював у лавах окупантів проти української армії на Донеччині.

Того ж дня під час обстрілу в районі села Пʼятихатки Запорізької області дістали поранення фотокореспондент РИА Новости Костянтин Міхальчевський, кореспондент газети “Ізвестія” Роман Польшаков та його оператор Дмитро Шиков.  

Ростислав Журавльов з 2014 року брав участь в агресії проти України, повідомив український журналіст з Донеччини Денис Казанський.

За його словами, Журавльов приїхав до Донецька з Росії на самому початку березня 2014 року розпалювати війну та разом з Павлом Губарєвим штурмував Донецьку ОДА.

Liked the article?
Help us be even more cool!