ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Запорізькій області знищено російського пропагандиста, ще троє – поранені (доповнено)

Ростислав Журавльов. Фото – російське пропагандистське медіа РИА Новости
Ростислав Журавльов. Фото – російське пропагандистське медіа РИА Новости

Одного російського пропагандиста знищено та трьох поранено в Запорізькій області. 

Так, російське пропагандистське агентство РИА Новости повідомило про знищення 22 липня свого співробітника Ростислава Журавльова. 

Також там уточнили, що у 2014 році Журавльов воював у лавах окупантів проти української армії на Донеччині.

Того ж дня під час обстрілу в районі села Пʼятихатки Запорізької області дістали поранення фотокореспондент РИА Новости Костянтин Міхальчевський, кореспондент газети “Ізвестія” Роман Польшаков та його оператор Дмитро Шиков.  

Міністерство оборони РФ стверджує, що пропагандисти потрапили під обстріл касетними боєприпасами.

Ростислав Журавльов з 2014 року брав участь в агресії проти України, повідомив український журналіст з Донеччини Денис Казанський.

За його словами, Журавльов приїхав до Донецька з Росії на самому початку березня 2014 року розпалювати війну та разом із Павлом Губарєвим штурмували Донецьку ОДА. 

“Потім, коли розпочалися бойові дії, вбивав та грабував мешканців Донбасу у складі однієї із озброєних банд “ЛНР”. Добре його пам'ятаю. Це був один із перших “російських туристів”, якого ідентифікували у Донецьку. Таких як він тоді надсилали з РФ до Луганська та Донецька, щоб розпочати на Донбасі заворушення та насильство, оскільки місцеві були не готові до кровопролиття і поводилися досить пасивно та обережно”, - написав Казанський у фейсбуці.

За даними Радіо Свобода, Журавльов вів телеграм-канал “Нежурка”, в якому писав про війну в Україні. Раніше він був активістом забороненої в Росії Націонал-більшовицької партії та незареєстрованої партії “Інша Росія Едуарда Лімонова”, очолював її Свердловське відділення. 

Денис Казанський додав низку фото Журавльова на окупованих територіях Донбасу 2014 року.

 
 
 
 
 

Фото - фейсбук Дениса Казанського

Як повідомляв ІМІ, 20 липня 2023 року в Донецькій області під містом Красногорівка ліквідували російського окупанта, пропагандиста, автора телеграм-каналу “Міша на Донбасі” Михайла Лучина.

Liked the article?
Help us be even more cool!