ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада посилила покарання за пошкодження телекомунікаційних мереж

14.05.2020, 11:10
Фото – netfreedom.org.ua
Фото – netfreedom.org.ua

Верховна Рада ухвалила в другому читанні закон №2654 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж)".

Відповідний законопроєкт 13 травня підтримали 288 народних депутатів, повідомляє Укрінформ.

Документ пропонує внести зміни до статті 147 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зміни передбачають, що порушення правил охорони телекомунікаційних мереж або пошкодження телекомунікаційної мережі або технічних засобів телекомунікації чи споруд електрозв’язку, які входять до складу телекомунікаційної мережі, призводитимуть до накладення штрафу на громадян у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – у розмірі від 300 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Попередня редакція КУпАП передбачала штрафи за такі діяння в розмірі від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – у розмірі від 50 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, законопроєкт пропонує внести зміни до статті 360 Кримінального кодексу. Пропонується, що умисне пошкодження або руйнування телекомунікаційної мережі або технічних засобів телекомунікації чи споруд електрозв’язку, які входять до складу телекомунікаційної мережі, якщо такі дії спричинили припинення надання телекомунікаційних послуг, каратимуться штрафом від 1 тис. до 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадськими роботами на строк до 120 годин, або обмеженням волі на строк від одного до трьох років.

Ті самі дії, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб або загальнонебезпечним способом, каратимуться штрафом від 3 тис. до 10 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

Якщо зазначені дії завдали майнову шкоду у великих розмірах або спричинили тяжкі наслідки, вони каратимуться штрафом від 15 тисяч до 25 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від шести до восьми років.

Згідно із законом, тяжкими наслідками вважаються дії, що спричинили припинення надання телекомунікаційних послуг на об’єкти критичної інфраструктури, заклади охорони здоров’я, правоохоронним органам, органам державної влади, частинам пожежної охорони, підрозділам Збройних сил України, іншим стратегічно важливим об’єктам для функціонування економіки, національної безпеки держави та суспільства.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Як повідомляв ІМІ, 16 квітня Верховна Рада України ухвалила за основу законопроєкт №2654 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж)".

Liked the article?
Help us be even more cool!