ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада підтримала припинення повноважень нардепа Трухіна

23.02.2023, 16:00
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Верховна Рада 288 голосами підтримала припинення повноважень нардепа Трухіна.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

До того Железняк повідомив, що нардеп від "Слуги народу" Олександр Трухін, який 22 лютого пішов на угоду зі слідством і визнав свою провину в пропозиції хабаря, написав заяву про складання депутатського мандату. Железняк опублікував заяву Трухіна.

Як повідомляв ІМІ, 20 вересня 2022 року Вищий антикорупційний суд призначив народному депутату Олександру Трухіну, який підозрюється в спробі підкупу поліцейських, заставу в 49 620 грн. 

1 лютого 2022 року "Українська правда" опублікувала відео, на якому народний депутат від "Слуги народу" Олександр Трухін намагався підкупити поліцейських після ДТП 23 серпня 2021 року за його участю. Автомобіль Audi, у якому перебував Трухін, не дотримався безпечної дистанції на Бориспільській трасі біля в’їзду до Києва і в’їхав у Ford, який, своєю чергою, протаранив автомобіль Daewoo. Унаслідок аварії поранень зазнали шестеро людей.

На відео Трухін звертається до поліцейського зі словами, мовляв, "давай я тихенько в ліс піду", а потім обіцяє "поговорити" з очільником МВС Денисом Монастирським. Він також заявив, що не був за кермом автівки, яка потрапила в ДТП. Народний депутат звертався до правоохоронця та обіцяв "знайтися" потім і "віддячити".

ДБР заявило, що в розпорядженні слідства не було відео, яке 1 лютого оприлюднила "Українська правда" щодо ДТП за участю народного депутата Олександра Трухіна.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження стосовно пропозиції надання хабаря з боку народного депутата Олександра Трухіна поліцейському на місці скоєння ДТП.

7 вересня 2022 року Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили Трухіну про підозру в спробі підкупу поліцейських.

23 лютого 2023 року стало відомо, що Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та народним депутатом України Олександром Трухіним (ІХ скликання). Суд визнав нардепа винним у спробі підкупу патрульних поліцейських за "150 тисяч" без зазначення грошової одиниці за безперешкодне залишення місця ДТП.

 





Liked the article?
Help us be even more cool!