ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада підготує законопроєкт, який унеможливить телемости з Росією – Парубій

08.07.2019, 14:05
Фото –Інформатор

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики підготує законопроєкт, який унеможливить проведення телемосту між телеканалом NewsOne і “Росія 24”.

Про це повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій 8 липня на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

“Ми домовились із комітетом з питань свободи слова, що буде підготовлений законопроєкт, який унеможливить проведення телемосту між Україною і країною-агресором Росією”, – сказав спікер парламенту.

Парубій сподівається, що 11 липня, коли має бути розглянуто цей проєкт, усі народні депутати будуть на своїх місцях у сесійній залі парламенту.

Як повідомляв ІМІ, 7 липня російський ведучий Дмитро Кисельов анонсував у програмі “Вести недели” проведення 12 липня спільного телемосту “Надо поговорить” з українським телеканалом NewsOne, що належить соратнику Віктора Медведчука Тарасові Козаку.

Телеканал NewsOne заявив, що він запускає спільний проєкт із російським телеканалом “Росія 24” “Надо поговорить” тому, що вважає за необхідне провести розмову “з народами двох країн, а не з політиками”.

5 жовтня 2018 року власником корпоративних прав телеканалу NewsOne став народний депутат від “Опозиційного блоку” Тарас Козак.

14 грудня 2018 року телеканал “112 Україна” повідомив, що новим власником каналу став народний депутат від політичної партії “Опозиційний блок” Тарас Козак.

14 червня стало відомо, що телеканал ZIK купив соратник Віктора Медведчука Тарас Козак, який також є власником телеканалів NewsOne і “112 Україна”. На базі своїх медіаактивів він збирається створити новий медіахолдинг “Новини”.

Відразу після звістки про продаж ZIK із каналу звільнилася низка топменеджерів і журналістів.

8 липня Телеканал NewsOne повідомив, що скасував телемарафон “Надо поговорить” з каналом “Росія 24” через погрози журналістам.

8 липня Президент України Володимир Зеленський розкритикував проведення українським телеканалом NewsOne та російським державним каналом “Росія 24” телемосту “Надо поговорить”, назвавши його піар-ходом перед виборами.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 9 липня проведе позачергове засідання у зв’язку з анонсованим телемостом між NewsОne та “Росія 24”. 

СБУ ініціює невідкладне скликання позачергового засідання Ради національної безпеки та оборони (РНБО), на якому пропонується ухвалити рішення про застосування персональних санкцій до юридичних осіб, які здійснюють мовлення під логотипами “112 Україна” і NewsOne, та ввести їх у дію відповідним указом Президента України.

Liked the article?
Help us be even more cool!