ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада Європи доповнила кейс у справі Сущенка

10.04.2018, 16:27
Фото - Марк Фейгін

Рада Європи продовжує наполягати, що ув'язнення журналіста Укрінформу Романа Сущенка – це перший рівень атак на журналістів, та доповнила кейс у його справі. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт Ради Європи.

“27 березня 2018 року Московський міський суд продовжив строк тримання під вартою Романа Сущенка на шість місяців – до 16 вересня 2018 року. На це рішення було подано апеляцію”, – йдеться в оновленні, розміщеному на платформі з просування захисту та свободи журналістів на сайті Ради Європи.

Там також вказано, що паризький власний кореспондент Укрінформу, який працював на цій посаді з 2010 року, був заарештований після прибуття до Росії, його звинуватили в шпигунстві, що агентство наполегливо спростувало. Повідомляється і про те, що сім'я журналіста залишалася без новин про нього протягом двох днів після того, як він вилетів із Парижа з приватним візитом до Москви під час своєї відпустки.

В описі кейсу Сущенка вказується на його скарги щодо психологічного тиску і заборони зв'язатися з дружиною, щоб повідомити її про свій арешт.

Як повідомляв ІМІ, 27 березня Московський міський суд (Росія), у перший день попередніх слухань у справі незаконно затриманого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, продовжив журналісту арешт на півроку – до 16 вересня.

27 березня Московський міський суд розпочав попередні слухання у справі незаконно заарештованого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства “Укрінформ” у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

Liked the article?
Help us be even more cool!