ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд продовжив Сущенку арешт до 16 вересня

28.03.2018, 11:05
Фото - Марк Фейгін

27 березня Московський міський суд (Росія), у перший день попередніх слухань у справі незаконно затриманого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, продовжив журналісту арешт на півроку - до 16 вересня. Про це повідомив адвокат Марк Фейгін, передає Укрінформ.

Сьогодні, 28 березня, адвокат має оскаржити це рішення.

“В даному випадку продовження арешту – абсолютно стандартна ситуація. Арешт Роману Сущенку було продовжено на півроку, рахуючи з дня надходження кримінальної справи до суду. Оскільки воно надійшло 16 березня, то арешт продовжено до 16 вересня”, – сказав Фейгін.

ЗМІ повідомили деякі деталі початкової стадії судового засідання в Мосміськсуді. Вела його колегія з трьох суддів - Фісенко, Музиченко і Абазова. Звинувачення представляв начальник відділу звинувачення генпрокуратури Антипов. Суд встановив особу підсудного, а також те, що він раніше не притягувався до кримінальної відповідальності.

Далі настала закрита частина засідання. Із залу суду попросили вийти не тільки журналістів, але й українського консула Геннадія Брескаленка, якому не дали можливості виступати громадським захисником Сущенка.

Як відомо, справа Сущенка засекречена. Крім того, попередні слухання завжди проводяться в закритому режимі.

На думку адвоката Марка Фейгіна, судовий процес у “справі Сущенка” може відбутися впродовж місяця. Як припускає адвокат, такий розвиток подій може свідчити, що з приводу Сущенка існують домовленості на вищому міжнародному рівні. Відповідно, одразу після оголошення вироку потрібно буде інтенсифікувати переговорний процес, щоб вийти на помилування, обмін, той чи інший варіант звільнення українського журналіста.

Продовжиться засідання 28 березня о 10:30.

Як повідомляв ІМІ, 27 березня Московський міський суд розпочав попередні слухання у справі незаконно заарештованого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

20 березня Московський міський суд відхилив скаргу адвоката Марка Фейгіна на останнє продовження терміну утримання під вартою Романа Сущенка.

24 січня Московський міський суд у столиці Росії продовжив арешт Сущенку до 30 березня 2018 року.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства “Укрінформ” у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

Liked the article?
Help us be even more cool!