ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Путінський режим перетворив інформацію на зброю та створив паралельну реальність для росіян – Україна в ООН

26.04.2023, 10:13
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Перетворення інформації на зброю було цілеспрямованою стратегією путінського режиму від самого початку його існування. 

Про це на сесії Комітету з інформації ООН заявив радник Постійного представництва України при ООН Сергій Дворник, повідомляє Укрінформ.

“Перетворення інформації на зброю та використання її з агресивною метою було цілеспрямованою стратегією путінського режиму від самого початку його існування. Почавши зі знищення незалежних ЗМІ та вбивств незалежних журналістів, Кремль створив інформаційну бульбашку з паралельною реальністю для мільйонів росіян”, – констатував дипломат.

За словами Дворника, російське суспільство зрештою піддалося антиукраїнським фейкам, якими насичувалося протягом двох десятиліть.

Як приклад він навів поширені в соцмережах відеокадри вбивства українського військовополоненого за слова “Слава Україні!”, під якими росіяни писали коментарі на кшталт: “Чудово, але треба більше”.

Дворник порівняв методи російської пропаганди з тими, до яких вдавалися нацисти.

“Щоб зробити свій народ готовим убивати й руйнувати, потрібно поєднати дегуманізацію обраної цілі з іншими почуттями, включно з… вищістю власної нації та вірою у свого лідера”, – зауважив він.

Також дипломат зреагував на наративи, озвучені на сесії Комітету з інформації російською пропагандисткою, речницею МЗС РФ Марією Захаровою, яка скористалася можливістю прибути до Нью-Йорка в складі делегації на чолі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

“Тоді як Росія запускає своїх військових і найманців, ракети й безпілотники, бойові літаки й реактивні системи залпового вогню в Україну, щоб убивати українців і руйнувати українські міста, вона теж запустила в ООН кілька фейкових установок від російського МЗС – так само, щоб убивати й руйнувати. Убивати правду”, – сказав він.

Відповідаючи на фейкові закиди від Захарової щодо вбивства російського пропагандиста Максима Фоміна (Владлена Татарського), Дворник зазначив, що “Україна не вдається і не вдаватиметься до терору – це прерогатива Росії”.

“Його проблема полягала в тому, що після того, як росіяни відступили з Херсона, він став надзвичайно критично ставитися до російського військового командування”, – нагадав Дворник.

Дипломат розповів, що Інститут масової інформації зафіксував понад 500 злочинів проти ЗМІ та журналістів, скоєних Росією за 13 місяців повномасштабного вторгнення в Україну. 52 працівники ЗМІ були вбиті, зокрема вісім журналістів під час виконання своїх професійних обов'язків. 14 – зникли безвісти, 21 – був викрадений російськими військами, 17 – отримали поранення.

“Водночас російські так звані “журналісти” були серед тих, хто розпалював ненависть до українців. Тепер вони прославляють окупаційну армію і виправдовують її злочини в Україні”, – наголосив він, нагадавши, що Нюрнберзький трибунал переслідував не лише нацистське політичне й військове керівництво, а й дипломатів і пропагандистів.

“Рекомендую московським спадкоємцям Третього рейху пам'ятати про цей історичний факт”, – резюмував радник Постпредства України при ООН.

Нагадаємо, у квітні Росія головує в Раді Безпеки ООН. 24 квітня під головуванням Лаврова відбулося засідання Ради Безпеки на тему “Ефективна багатосторонність через захист принципів Статуту ООН”. 25 квітня він провів засідання РБ з проблем Близького Сходу.

Liked the article?
Help us be even more cool!