ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал Fox News компенсує $787,5 млн у справі про наклеп щодо фальсифікації виборів у США

19.04.2023, 11:16
Фото – Fox News
Фото – Fox News

Американський телеканал Fox News і материнська компанія Fox Corp домовилися про угоду компенсації в розмірі $787,5 мільйонів з компанією Dominion, що виробляє обладнання для голосування, уникнувши гучного судового процесу про наклеп щодо фальсифікації результатів президентських виборів-2020 у США.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Sky News.

Після виборів компанія Dominion, яка продає обладнання та програмне забезпечення для електронного голосування, подала до суду на Fox News Network та її материнську компанію Fox Corp через висвітлення каналом неправдивих заяв про фальсифікацію голосування виборів.

У компанії заявили, що Fox News неодноразово транслювала заяви союзників Дональда Трампа про те, що програмне забезпечення для голосування “перекинуло” голоси Джо Байдену, хоча багато хто на самому телеканалі сумнівався в цих заявах.

Dominion вимагала компенсацію в розмірі $1,6 мільярда, але погодилася на менш ніж половину цієї суми.

Як пише медіа, Fox News “дав задню” вже безпосередньо перед початком розгляду справи в суді. 

“Правда має значення, брехня має наслідки”, – заявив один з адвокатів компанії Джастін Нельсон.

Як повідомляв ІМІ, компанія Meta розблокувала акаунти Дональда Трампа у Facebook та Instagram через два роки після того, як зупинила їх у зв’язку з подіями під Капітолієм 6 січня 2021 року. Facebook і Twitter заблокували акаунт Трампа після того, як натовп його прихильників увірвався в будівлю Конгресу у Вашингтоні. Конгресмени в Капітолії саме тоді затверджували перемогу Джо Байдена на президентських виборах.

Також керівник Twitter Ілон Маск відновив обліковий запис Трампа.

Liked the article?
Help us be even more cool!