ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З телеканалу Fox News пішов ведучий Такер Карлсон, який просував російську пропаганду

25.04.2023, 11:21
Фото – nbcnews
Фото – nbcnews

Bедучий американського консервативного телеканалу Fox News Такер Карлсон залишає телекомпанію. Про це кабельна мережа заявила 24 квітня.

“FOX News Media і Такер Карлсон домовилися припинити співпрацю. Ми вдячні йому за його внесок у роботу мережі спершу як дописувача, а потім як ведучого”, ­– йдеться в заяві.

Про причини такого рішення телеканал не повідомляє. Остання програма Карлсона Tucker Carlson Tonight вийшла в ефір 21 квітня.

Заява була зроблена через кілька днів після того, як Fox News і материнська компанія Fox Corp домовилися про угоду компенсації в розмірі $787,5 млн з компанією Dominion, що виробляє обладнання та програмне забезпечення для електронного голосування, у справі про наклеп щодо фальсифікації результатів президентських виборів – 2020 у США.

Після виборів компанія Dominion подала до суду на Fox News Network та її материнську компанію Fox Corp, звинувативши канал у неправдивих заявах про фальсифікацію голосування виборів.

У компанії заявили, що Fox News неодноразово транслював заяви союзників Дональда Трампа про те, що програмне забезпечення для голосування “перекинуло” голоси Джо Байдену, хоча багато хто на самому телеканалі сумнівався в цих заявах.

Dominion вимагала компенсацію в розмірі $1,6 мільярда, але погодилася на менш ніж половину цієї суми.

53-річний Карлсон був серед ведучих і керівників мережі, яких допитали в межах судового процесу Dominion. Кілька його електронних листів і текстових повідомлень також були частиною доказів, оприлюднених до врегулювання. Крім того, адвокати Dominion перерахували близько 20 епізодів, у яких фігурував і Карлсон, у мережах Fox як докази наклепу, повідомляє Голос Америки.

В ефірі Tucker Carlson Tonight неодноразово звучали наративи російської пропаганди, повідомляє “Детектор медіа”. Зокрема, Такер Карлсон називав Україну “тиранією”, а Президента України Володимира Зеленського – “маріонеткою адміністрації Байдена”.

Окрім цього, The New York Times звертала увагу на те, що з початку вторгнення Росії в Україну відео з Fox News почали частіше з'являтися в ефірі російських медіа. До того ж міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров схвалював роботу каналу, бо, за його словами, “тільки Fox News намагається запропонувати альтернативну точку зору”. 

Детальніше про наративи щодо України, які поширював Такер Карлсон, можна прочитати в статті “Детектор медіа”.

Liked the article?
Help us be even more cool!