ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокурора, який заявив відвід судді у справі вбивства журналіста Сергієнка, не допускають до процесу

16.10.2019, 11:15
На фото – обвинувачені у вбивстві Василя Сергієнка, фото – zmi.ck.ua
На фото – обвинувачені у вбивстві Василя Сергієнка, фото – zmi.ck.ua

Городищенський суд Черкаської області, де розглядають справу вбивства журналіста та громадського активіста Василя Сергієнка, не допустив до судового процесу прокурора, який напередодні подав до канцелярії заяву про відвід колегії суддів.

Про це повідомив сам прокурор Олексій Ніколайчук, повідомляє Громадське.

“Суд відмовився допускати мене до розгляду попри те, що мене включено до групи прокурорів, та відмовився розглядати мою заяву про відвід попри те, що вона подана через канцелярію. Абсолютно не пояснюють свою позицію”, – розповів прокурор.

Олексій Ніколайчук у справі з 2018 року. Він пояснив, що заява обумовлена тим, що суддя в одному з попередніх засідань у присутності обвинувачених озвучила інформацію про надання заходів безпеки важливому свідку, незважаючи те що ця інформація має обмежений доступ.

Інші прокурори в справі оголосили відвід суддям на засіданні через відмову допустити до процесу Ніколайчука. Втім, їхню заяву суд не розглянув. 

Засідання перенесли на 2 грудня.

Адвокатка Євгенія Закревська, представниця сторони потерпілих, висловила обурення через рішення суду, бо він, зокрема, проігнорував заяву про відвід і від потерпілої.

“Наступне засідання призначено... на 02.12.2019. Тобто, як ми і передбачали, за 10 днів до закінчення терміну запобіжного заходу. І розгляд відводу фактично зірве подальше продовження. Просто цікаво: це якийсь альтернативний КПК в Городищі? Визначати судом склад прокурорів, які мають право виступати в засіданні, а які ні”, – написала вона у фейсбуці.

Як повідомляв ІМІ, 22 серпня 2019 року Городищенський районний суд Черкас відпустив під домашній арешт Вадима Мельника, обвинувачуваного в організації вбивства журналіста Василя Сергієнка.

У червні суд відпустив під домашній арешт фігурантів справи про вбивство журналіста Василя Сергієнка Романа Недибалюка і Віктора Горбенка. 

4 квітня 2014 року журналіста та громадського активіста Василя Сергієнка було викрадено в місті Корсуні-Шевченківському Черкаської області у дворі власного помешкання. Через декілька днів його тіло знайшли закатованим у лісі в Корсунь-Шевченківському районі. 

11 липня 2015 року працівники прокуратури Черкаської області спільно з управлінням МВС в області затримали жителя міста Києва за підозрою у скоєнні тяжкого злочину за фактом убивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка. 

15 жовтня 2015 року черкаське УМВС повідомило, що Василя Сергієнка викрали, катували та вбили київські бандити. На слід убивць оперативників вивів обривок касового чека одного зі столичних супермаркетів. 

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів м. Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка. 

У викраденні та вбивстві Сергієнка підозрюють Максима Русіна, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражина, Романа Недибалюка, а також Вадима Мельника. Жоден із них під час судового засідання обвинувачення не визнав.

Liked the article?
Help us be even more cool!