ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура відновила справу щодо нападу на журналістів "Схем" на весіллі сина Луценка

08.10.2019, 14:14
Фото – Громадське
Фото – Громадське

Прокуратура Київської області скасувала 7 жовтня постанову про закриття провадження за фактом спричинення тілесних ушкоджень журналістам програми “Схеми” на весіллі сина ексгенпрокурора Юрія Луценка.

Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури.

“Прокуратурою Київської області 7 жовтня 2019 року скасовано постанову слідчого прокуратури області від 08.05.2019 про закриття кримінального провадження за фактом спричинення 15.09.2017 тілесних ушкоджень журналістам на території одного із заміських комплексів працівниками Управління державної охорони за ч. 2 ст. 345-1 КК України”, – йдеться в повідомленні.

Подальше здійснення досудового розслідування вказаного кримінального провадження доручено слідчим Територіального управління Державного бюро розслідувань у Києві.

Як повідомляв ІМІ, 7 жовтня журналіст “Схем” Михайло Ткач заявив, що прокуратура Київської області в травні 2019 року закрила кримінальне провадження щодо перешкоджання журналістській діяльності знімальній групі програми розслідувань “Схеми” на весіллі сина колишнього генпрокурора Юрія Луценка. 

15 вересня 2017 року співробітники Державного управління охорони напали на знімальну групу “Схем” біля одного з ресторанів у Конча-Заспі, де перебували Президент Петро Порошенко, Прем’єр-міністр Гройсман, віцеспікер Геращенко. За інформацією журналістів, у ресторані святкували весілля сина Генпрокурора Юрія Луценка Олександра.

У момент, коли закриту вечірку мав залишити Президент України Петро Порошенко, працівники УДО напали на знімальну групу програми, унаслідок чого оператор Борис Троценко дістав струс мозку та пошкодження руки. Журналісти написали заяву до поліції про перешкоджання законній журналістській діяльності.

18 вересня програма “Схеми” оприлюднила відео нападу на знімальну групу, а саме журналіста Михайла Ткача і оператора Бориса Троценка.

19 вересня 2017 року начальник УДО Валерій Гелетей на зустрічі з журналістами повідомив, що службова перевірка не виявила порушень у діях співробітників УДО, які напали на журналістів програми “Схеми”. За його словами, співробітник УДО “спіткнувся, впав і зачепився за оператора”.

20 вересня 2017 року Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики розглянув інцидент між співробітниками УДО та журналістами “Схем”. Голова комітету Вікторія Сюмар сподівалася на продовження службового розслідування нападу співробітників УДО на знімальну групу програми.

Liked the article?
Help us be even more cool!