ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура повідомила про підозру адвокату, який напав на оператора “Схем” у Чабанах

31.05.2022, 10:55
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Броварська окружна прокуратура 30 травня повідомила про підозру адвокату за напад на оператора програми журналістських розслідувань “Схеми” (Радіо Свобода) Бориса Троценка в Чабанах (Київщина) у березні 2019 року.

Про це повідомила Київська обласна прокуратура та Департамент захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України.

Підозру оголошено в умисному заподіянні побоїв журналісту у зв’язку з веденням ним професійної діяльності (ч. 2 ст. 345-1 КК України).  

За даними слідства, оператор “Схем” здійснював відеознімання в приміщенні Чабанівської селищної ради Київської області. Адвокат завдав побоїв оператору та вдарив по відеокамері, вивівши її із ладу. Після обстеження медики діагностували в Бориса Троценка підозру на струс мозку.

Наразі розв'язується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Як повідомляв ІМІ, 6 березня 2019 року під час знімання в селищі Чабани Київської області напали на знімальну групу програми “Схеми: корупція в деталях” у складі журналістки Катерини Каплюк та оператора Бориса Троценка. Інцидент стався в приміщенні Чабанівської селищної ради. Чоловіки завдали травм оператору і зламали відеокамеру. Після обстеження в лікарні медики діагностували в Бориса Троценка струс мозку.

У липні 2020 року поліція закрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання роботі журналістів програми “Схеми”. На них напали навесні 2019 року в селищі Чабани на Київщині під час знімання сюжету про виділення в приватні руки державних земель, якими розпоряджається Національна академія аграрних наук України. Причиною закриття в поліції назвали “закінчення строку досудового розслідування”. Адвокати “Схем” збиралися оскаржити це рішення. Згодом, 31 травня 2021 року, було відкрито провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345-1 КК України.

Liked the article?
Help us be even more cool!