ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура перекваліфікувала справу журналістки "Полтавської хвилі" з перешкоджання на погрози

21.04.2023, 13:30
Фото – "Полтавська хвиля"
Фото – "Полтавська хвиля"

Прокуратура задовольнила клопотання журналістки "Полтавської хвилі" Анастасії Мацько та перекваліфікувала справу з перешкоджання на погрози. 

Про це журналістка дізналася 21 квітня, про що повідомила на своїй фейсбук-сторінці та розповіла представниці ІМІ в Полтавській області. 

"Сьогодні дізналася, що прокуратура задовольнила моє клопотання та перекваліфікувала справу. Тепер розглядають як "Погроза або насильство щодо журналіста" (стаття 345-1 ККУ), як і мало бути від самого початку. Але про це я дізналася не від слідчих чи дізнавачів, що ведуть слідство. З ними не комунікувала вже кілька тижнів. Може, випадковість чи робота кипить. Сподіваюся на неупереджене досудове розслідування", – написла Мацько.

У коментарі представниці ІМІ Анастасія Мацько додала, що прокуратура перекваліфікувала справу ще тиждень тому, але слідчі не повідомили їй про це. 

"Дивно, що все дізнаємося не від поліції, яка розслідує справу, а від прокуратури", – зазначила журналістка. 

Нагадаємо, журналістка інтернет-видання "Полтавська хвиля" Анастасія Мацько заявила, що їй погрожували під час сесії міської ради 29 березня депутат районної ради Сергій Бойко та керівник інспекції з благоустрою Максим Малько. 

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 статті 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків або переслідування журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю") Кримінального кодексу України. Пізніше адвокат журналістки Мацько Дмитро Семеха попросив поліцію перекваліфікувати кримінальне провадження з перешкоджання на погрози.

Liked the article?
Help us be even more cool!