ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Адвокат журналістки "Полтавської хвилі" просить перекваліфікувати справу з перешкоджання на погрози

10.04.2023, 18:00
Фото – "Полтавська хвиля"
Фото – "Полтавська хвиля"

Адвокат Дмитро Семеха просить поліцію Полтави перекваліфікувати кримінальне провадження з перешкоджання на погрози журналістці інтернет-видання "Полтавська хвиля" Анастасії Мацько, повідомляє “Полтавська хвиля”.

За його словами, матеріали провадження містять досить доказів для перекваліфікації кримінального провадження та здійснення подальшого розслідування за ч. 1 ст. 345-1 КК України ("Погроза або насильство щодо журналіста").

"За законом поліція відразу мала розпочати провадження за статтею 345-1 КК України. На сьогоднішній день є всі підстави та докази для перекваліфікації", – сказав адвокат.

Журналістка Анастасія Мацько також вважає, що від початку провадження мали б відкрити за статтею погрози.

"Як на мене, то від самого початку мала бути кваліфікація про погрози, а не перешкоджання. Є факт, є свідки. На жаль, прошу про перекваліфікацію тільки зараз, втративши два тижні. Дуже сподіваюся, що поліцією буде задоволено клопотання і ми почнемо рухатися далі", – сказала вона.

Як повідомляв ІМІ, журналістка інтернет-видання "Полтавська хвиля" Анастасія Мацько заявила, що їй погрожували під час сесії міської ради 29 березня депутат районної ради Сергій Бойко та керівник інспекції з благоустрою Максим Малько. 

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 статті 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків або переслідування журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю") Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!