ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Про підозру повідомлено одному з фігурантів справи про вбивство журналіста Сергієнка

15.04.2021, 11:01
Василь Сергієнко, фото – скріншот із сайту конкурсу
Василь Сергієнко, фото – скріншот із сайту конкурсу

Слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв'язку з масовими протестами у 2013–2014 роках, Державного бюро розслідувань повідомили про підозру одному з виконавців викрадення та вбивства активіста Самооборони Євромайдану Черкаської області, журналіста Василя Сергієнка.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Офіс генпрокурора.

“4 квітня 2014 року Василя Сергієнка викрали з подвір'я власного будинку, а наступного дня його тіло знайшли в лісі зі слідами тортур. Встановлено, що підозрюваний брав участь у викраденні, тортурах та вбивстві активіста. Отже, особа підозрюється в скоєнні особливо тяжкого злочину – участі в злочинній організації (ч. 1 ст. 255 КК України)”, – йдеться в повідомленні.

На сьогодні підозрюваного оголошено в державний і міжнародний розшук, вживаються заходи щодо встановлення його місця перебування.

Як повідомляв ІМІ, 4 квітня 2014 року журналіст і громадський активіст Василь Сергієнко був викрадений у місті Корсуні-Шевченківському Черкаської області у дворі власного помешкання. Через декілька днів його тіло знайшли закатованим у лісі в Корсунь-Шевченківському районі.

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів м. Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка.

У викраденні та вбивстві Сергієнка підозрюють Максима Русіна, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражина, Романа Недибалюка, а також Вадима Мельника. Жоден з них під час судового засідання обвинувачення не визнав. Упродовж останніх двох років суди випустили під домашній арешт усіх.

8 січня 2020 року Городищенський районний суд Черкаської області повторно відпустив з-під варти під цілодобовий домашній арешт Вадима Мельника, обвинувачуваного в організації вбивства активіста й журналіста Василя Сергієнка.

3 грудня 2020 року Городищенський районний суд Черкаської області відпустив з Черкаського СІЗО підозрюваного у вбивстві журналіста Василя Сергієнка Володимира Воронкова.

2 лютого 2021 року Офіс генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно одного з обвинувачених у викраденні та вбивстві активіста й учасника Самооборони Євромайдану Черкаської області, журналіста Василя Сергієнка. Обвинуваченому інкримінують ч. 1 ст. 255 КК України (участь у злочинній організації).

 

Liked the article?
Help us be even more cool!