ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Президента Бразилії судитимуть через заяви про зв'язок вакцин проти коронавірусу зі СНІДом

06.12.2021, 11:28
Фото – elinformeceres.com.ar
Фото – elinformeceres.com.ar

Верховний суд Бразилії відкрив провадження щодо президента країни Жаїра Болсонару, через його заяви, що вакцини проти коронавірусу можуть збільшувати ймовірність захворіти на СНІД.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на BBC.

Йдеться про брифінг Болсонару, що відбувся 24 жовтня, де він заявив про певне “припущення, що в повністю вакцинованих проти COVID-19 людей СНІД розвивається набагато швидше, ніж очікувалося”.

Як зазначається, науковці та медексперти відкинули таке твердження. Проте президент Бразилії, який сам відмовився щеплюватися проти COVID-19, стверджував, що він процитував статтю з журналу.

Болсонару часто публічно ставить під сумнів ефективність COVID-вакцин. Щодо нього вже почато окреме розслідування стосовно його підходу до боротьби з пандемією.

Окрім того, 3 грудня суддя Верховного суду Александре де Мораєс ухвалив постанову, що президент Болсонару “використав методи масового поширення інформації в соціальних мережах”, що потребує подальшого розслідування. Мораєс також доручив головному прокурору Бразилії Аугусто Арасу встановити, чи пов’язані заяви президента з групою його прихильників, стосовно яких уже ведеться розслідування щодо масштабного продукування фейкових новин.

Як повідомлялося, Слідчий комітет сенату Бразилії схвалив доповідь із закликом висунути звинувачення президенту Жаїру Болсонару в злочинах, пов'язаних із боротьбою з пандемією коронавірусу. Зокрема, Болсонару рекомендують звинуватити в злочинах проти людяності через 600 тисяч смертей від коронавірусу в країні. За кількістю загиблих Бразилія поступається лише США.

У доповіді Президента Бразилії називають “головним відповідальним за помилки, допущені федеральним урядом під час пандемії”.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні Youtube частково заблокував на тиждень офіційний канал Президента Бразилії Жаїра Болсонару за фейк про зв'язок вакцини зі СНІДом.

У липні відеохостинг Youtube видалив відео, на яких Жаїр Болсонару поширює неправдиву інформацію щодо коронавірусу COVID-19.

У 2020 році Facebook видалив пост Президента Бразилії про коронавірус, у якому йшлося про те, що “гідроксихлорохін працює всюди”. 

Також Twittter видалив два дописи Жаїра Болсонару з тих самих причин: вони містили суперечливі та недоведені дані.

7 липня 2020 року під час закритого пресбрифінгу Болсонару повідомив, що в нього виявили коронавірусну хворобу COVID-19.

Після цього Асоціація преси Бразилії вирішила судитися з президентом через те, що він поставив під загрозу життя та здоров’я журналістів, повідомивши на закритому пресбрифінгу та ще й без дотримання заходів безпеки, що хворіє на COVID-19.

Liked the article?
Help us be even more cool!