ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Президент Бразилії заборонив соцмережам "свавільне видалення" контенту

07.09.2021, 13:12
Фото – фейсбук Жаїра Болсонару
Фото – фейсбук Жаїра Болсонару

Президент Бразилії Жаїр Болсонару підписав указ, спрямований на обмеження повноважень соціальних мереж з видалення облікових записів і контенту.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на BBC.

За словами Болсонару, зміна правил необхідна для боротьби зі “свавільним видаленням” профілів у соцмережах. Він додав, що новий указ допоможе “захистити свободу слова”.

Як зазначається в заяві адміністрації Болсонару, новий указ спрямований на те, щоб прояснити повноваження компаній соцмереж з контролю над контентом на своїх платформах.

Технологічні гіганти повинні будуть надати “справедливу причину і мотивацію”, перш ніж видаляти обліковий запис або контент. Інших деталей не наводиться.

Оголошення з’явилося напередодні масштабних демонстрацій прихильників Болсонару по всій Бразилії.

Як повідомляв ІМІ, у липні 2021 року Youtube видалив відео, на яких президент Бразилії Жаїр Болсонару поширює неправдиву інформацію щодо коронавірусу COVID-19.

У 2020 році Facebook видалив пост Президента Бразилії Жаїра Болсонару про коронавірус, у якому йшлося про те, що “гідроксихлорохін працює всюди”. 

Також Twittter видалив два дописи Жаїра Болсонару з тих самих причин: вони містили суперечливі та недоведені дані.

7 липня 2020 року під час закритого пресбрифінгу Жаїр Болсонару повідомив, що в нього виявили коронавірусну хворобу COVID-19.

Після цього Асоціація преси Бразилії вирішила судитися з президентом Жаїром Болсонару через те, що він поставив під загрозу життя та здоров’я журналістів, повідомивши на закритому пресбрифінгу та ще й без дотримання заходів безпеки, що хворіє на COVID-19.

Liked the article?
Help us be even more cool!