ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Президент підписав закон про виділення з бюджету до 30 млн грн телеканалу ATR

02.12.2016, 14:24

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо програм підтримки телерадіокомпаній АР Крим і міста Севастополь, який передбачає фінансову підтримку телеканалу ATR на рівні до 30 млн грн, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“02.12.2016 – повернено з підписом від президента”, зазначено на сайті Верховної Ради на сторінці відповідного законопроекту (№5333).

Як повідомлялося, 17 листопада Верховна Рада ухвалила урядовий закон про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо програм підтримки телерадіокомпаній АР Крим та міста Севастополь. Документ передбачає, що як виняток Кабінет Міністрів "може визначати в 2016 році напрями використання бюджетних коштів на програми підтримки телерадіокомпанія", які функціонували на території Криму та Севастополя.

Під час ухвалення законопроекту, відповідаючи на запитання про плановану суму, член парламентського комітету з питань бюджету Костянтин Іщейкін повідомив: "Це не потребує додаткового фінансування. І сума, про яку йдеться, до 30 млн грн".

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту його ухвалення унормує здійснення видатків держбюджету і забезпечить фінансову підтримку ТОВ "Телевізійна компанія "Антлант-СВ" для телеканалу ATR T.

Як повідомляв ІМІ, наприкінці лютого 2016 року кримськотатарський телеканал ATR попросив фінансової допомоги.

Заступник генерального директора телеканалу ATR Айдер Муждабаев заявив, що причиною припинення мовлення телеканалу можуть стати фінансові проблеми, оскільки за рік держава не зробила нічого для того, щоб зберегти кримськотатарський канал на материковій Україні.

10 березня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів, Міністерству інформаційної політики та Міністерству соціальної політики забезпечити погашення 5 мільйонів гривень заборгованості телеканалу АТR перед шведською компанією SES ASTRA AB (супутник Astra A4).

22 квітня Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка передбачає надання фінансової підтримки кримськотатарському каналу ATR. Згідно з постановою, фінансована підтримка надається на оплату послуг супутникового зв’язку та частини заборгованості за такі послуги, що утворилися з лютого 2014 року, оренду та придбання телевізійного обладнання, оренду приміщень, оплату послуг з використання та придбання об’єктів авторського права.

10 жовтня на телеканалі ATR заявили про намір переїхати у Литву, зокрема, через відсутність фінансування з держбюджету України.

19 жовтня прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив провести зустріч міністерств і розробити механізм виділення коштів кримськотатарському телеканалу ATR до наступного засідання Кабміну.

17 листопада Верховна Рада ухвалила законопроект № 5333 “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо програм підтримки телерадіокомпаній Автономної Республіки Крим та міста Севастополя)”. Законопроектом вносяться зміни до Бюджетного кодексу України, які унормують здійснення витрат державного бюджету та забезпечать фінансову підтримку ТОВ “Телевізійна компанія “Атлант-СВ” для телеканалу з логотипом АТR.

Liked the article?
Help us be even more cool!