ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пресслужба Ради попередила "канали Медведчука" про зупинення їхньої акредитації

15.02.2021, 11:56
Фото – uacrisis.org
Фото – uacrisis.org

Керівниця пресслужби Верховної Ради Ірина Кармелюк 15 лютого заявила, що керівників телеканалів ZIK, NewsOne i “112 Україна” попередили про тимчасове зупинення акредитації їхніх журналістів. Про це вона повідомила “Детектору медіа”.

“Керівникам телеканалів, щодо яких введено санкції указом президента України, направлено листи щодо призупинення акредитації журналістів від цих телеканалів”, – розповіла вона.

Як повідомляв ІМІ, 10 лютого група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді проєкт постанови, якою пропонується тимчасово зупинити акредитацію журналістів і технічних працівників телеканалів “112 Україна”, NewsOne і ZIK при органах державної влади протягом строку дії застосованих до них санкцій.

5 лютого народний депутат від фракції політичної партії “Голос” Роман Лозинський закликав Верховну Раду позбавити можливості працювати в парламенті журналістів телеканалів, проти яких були застосовані санкції.

Раніше народна депутатка від фракції “Європейська солідарність” Ірина Фріз повідомила про намір щодо ухвалення постанови про зупинення акредитації в парламенті працівників цих телеканалів.

2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють телеканалами “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!