ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нардеп від "Голосу" закликав позбавити можливості працювати в Раді санкційні телеканали

05.02.2021, 13:00
Фото – скріншот з відеотрансляції телеканалу "Рада"
Фото – скріншот з відеотрансляції телеканалу "Рада"

Народний депутат від фракції політичної партії “Голос” Роман Лозинський закликає Верховну Раду позбавити можливості працювати в парламенті журналістів телеканалів, проти яких були застосовані санкції.

Про це він сказав 5 лютого під час свого виступу з трибуни парламенту. 

За його словами, пропаганда не має нічого спільного зі свободою слова.

Він вважає, що після закриття санкційних телеканалів “їх в українському парламенті не має бути”.

“Рашизм не пройде! Також рашизм не повинен проходити на третій поверх нашого парламенту. Адже попри те, що прикрили брудні помийки російської пропаганди, вони досі піднімаються на третій поверх парламенту. І досі там працюють журналісти так звані, які борються за свободу слова. І я хочу нагадати, що саме тому переважна більшість народних депутатів з проукраїнською позицією наполягає на тому, аби так звані журналісти з проросійських каналів не працювали в парламенті України”, – сказав він.

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють ліцензіями телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

2 лютого телеканали “112 Україна”, ZIK і NewsOne заявили, що розцінюють рішення про санкції як політичну розправу та боротимуться за право бути в ефірі.

4 лютого до Верховного Суду подали заяву про оскарження указу Президента України про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

Liked the article?
Help us be even more cool!