ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представниця ІМІ долучилася до проведення лекцій для школярів та студентів про фейки в медіа

10.03.2020, 16:00
Фото Маї Голуб
Фото Маї Голуб

Представниця ІМІ у Волинській області Мая Голуб долучилася разом з іншими журналістами до проведення цього року в Луцьку лекцій для школярів та студентів про виявлення фейків та маніпуляцій у медіа. 

Ідея проводити лекції про фейки з’явилася у виконавчій дирекції Луцького ІТ-кластеру в грудні 2019 року, розповів представниці ІМІ представник IT-кластеру Мирослав Ватащук. Відомі волинські журналісти і журналістки таку ініціативу підтримали.

Основна мета проєкту "IT is True" – допомогти дітям та молоді навчитися відрізняти фейкову інформацію в класичних та соціальних медіа.

"Нинішнє суспільство інформаційне. Доступ до мережі, загальнодоступність гаджетів надали можливість будь-кому отримати ледь не будь-яку інформацію. Щоб дітьми не маніпулювали, потрібно виховувати загальну, так би мовити, "інформаційну перебірливість", критичне ставлення до отриманої інформації та вміння її перевіряти", – зазначив Мирослав Ватащук.

Окрім Маї Голуб, до ініціативи долучилися також Іван Савич (головний редактор ІА Волинські Новини), Юрій Ричук (головний редактор інтернет-видання "Перший"), Андрій Лучик (головний редактор ІА Конкурент), Валентина Куць (головна редакторка ЦЖР "Сила правди"), Іванка Рудишин (головна редакторка ІА ВолиньPost), Сашко Бугаєнко (головний редактор 12 каналу), Мар'яна Метельська (головна редакторка інтернет-видання "Волинь Online"), Ірина Баран (журналістка). Усі спікери читають лекцію на тему "Обережно, фейк! Як відрізнити недостовірну інформацію у ЗМІ та соцмережах".

На сьогодні лекції відбулися у двох школах Луцька – №15 і №17, а також на факультеті філології і журналістики Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки і факультеті історії, політології та національної безпеки СНУ.

Мирослав Ватащук зазначив, що найважливіший меседж дітям – донести, що не можна дозволяти себе використовувати.

Лекції триватимуть до червня 2020 року. Ініціатива "IT is True" реалізовується за підтримки управлінням освіти Луцької міськради.

Як повідомляв ІМІ, 25 лютого представниця Інституту масової інформації у Волинській області Мая Голуб провела лекцію про виявлення фейків для студентів факультету філології та журналістики Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки.

Liked the article?
Help us be even more cool!