ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Акаунти представниці ZMINA атакували під час пресконференції щодо переслідувань білорусів в Україні

21.07.2021, 16:12
Фото – zmina.ua
Фото – zmina.ua

Невідомі атакували акаунти в месенджерах комунікаційниці Центру прав людини ZMINA Ірини Іванченко 21 липня під час пресконфренції в Києві “(Не)дружня країна: чи безпечна Україна для білорусів, які вимушені тікати від режиму?”, повідомляє ZMINA.

За її словами, атака почалася разом з початком медіазаходу.

“Протягом пів години мені настирливо телефонували з російських номерів, таких дзвінків я отримала з десяток. Також надходили повідомлення від телеграму – 12 разів – з кодом доступу до мого акаунту. І ще отримувала різні повідомлення з кодами реєстрації на різних сервісах на зразок ICQ та “Мультиплексу”, – розповіла вона.

Експерт Лабораторії цифрової безпеки Антон Кушнір, аналізуючи інцидент, зазначив, що, найімовірніше, йдеться про так званий “смс-бомбінг”. 

За його словами, для його використання потрібно тільки знати контактний номер людини.

“Смс-бомбінг якраз праві для себе нещодавно відкрили: вводиш десь номер телефону людини, і їй починають просто сипатися смс для реєстрації де завгодно: в месенджерах, таксі, сервіси для знайомств, піцерії і т.д. І людині, відповідно, валиться тонна смс та повідомлень у месенджери”, – пояснив експерт.

За словами Кушніра, у такий спосіб зазвичай намагаються відволікти людину і дезорієнтувати її. Ірина Іванченко припускає, що в такий спосіб невідомі намагалися зірвати пресконференцію.

Лабораторія цифрової безпеки за першу половину поточного року зафіксувала понад 35 атак на українських громадських активістів та журналістів в інтернеті.

Як повідомляв ІМІ, у квітні колишня журналістка Крим.Реалії зазнала масованої атаки на акаунти в соцмережах та на мобільний телефон з російських номерів.

Liked the article?
Help us be even more cool!