ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правоохоронці закрили одразу дві справи щодо перешкоджання журналістам “НикВести”

23.12.2020, 14:36
Фото – new-game-plus.fr
Фото – new-game-plus.fr

Слідчі Національної поліції України в Миколаєві закрили два кримінальні провадження за статтею 171 Кримінального кодексу України за фактом перешкоджання журналістській діяльності, відкриті за заявами кореспондентів місцевого видання “НикВести”.

Про це стало відомо сьогодні, 23 грудня, під час брифінгу прокурора Миколаївської області Дениса Фальченка, повідомляє представниця ІМІ в Миколаївській області.

Сам прокурор додав, що відомство перевірить законність цих рішень.

Йдеться про два інциденти, що трапилися за участю журналістів протягом поточного року. 

Так, перший інцидент стався в лютому. Тоді представники Миколаївської ОДА не допустили представників кількох видань на пресконференцію голови ОДА Олександра Стадніка, аргументувавши це тим, що захід організовано лише для представників газет. Поліція відкрила провадження за заявою представників видань “НикВести” та “Мой город” через перешкоджання діяльності журналістів.

Як зазначає представниця ІМІ, заявників у цій справі, зокрема журналістів видання “НикВести”, не сповістили про рішення щодо закриття справи.

За словами прокурора Миколаївщини, 2 жовтня інспектор сектору дізнання ухвалив рішення про закриття справи.

“За результатами розслідування 2 жовтня інспектор сектору дізнання ухвалив рішення про закриття провадження. Зараз перевіряється його законність”, – сказав прокурор Денис Фальченко, додавши, що прокуратура Миколаївщини очікує на матеріали справи, проведе відповідну перевірку та ухвалить рішення.

Інший інцидент стався у вересні, коли прессекретар Владислава Чайки, кандидата на посаду міського голови від партії “Опозиційна платформа – За життя”, Юрій Багрянцев виштовхував журналістку інтернет-видання “НикВести” Алісу Мелік-Адамян із приміщення міської виборчої комісії. Поліція відкрила провадження за цим фактом. 

Проте, як виявилося, вже за три тижні справу було закрито. 

“Провели перевірку, є в мене одне провадження від 25 вересня, “НикВести” до Чайки, Багрянцева. Його вносили до Єдиного реєстру досудових розслідувань України, провели досудове розслідування і 16 жовтня ухвалили рішення про закриття провадження. Прокуратура області наразі перевіряє законність прийнятого рішення. Ми запросили вказані матеріали, проводимо перевірку обгрунтованості ухваленого рішення. Вирішимо питання щодо законності”, – розповів прокурор області.

Liked the article?
Help us be even more cool!