ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Відкрито справу за фактом перешкоджання журналістам з боку посадовців Миколаївської ОДА

24.02.2020, 10:31
Фото – Нацполіція
Фото – Нацполіція

Поліція проводить розслідування за фактом перешкоджання журналістській діяльності з боку посадовців Миколаївської облдержадміністрації. Про це повідомляється на сайті Національної поліції в Миколаївській області.

Згідно з повідомленням, до поліції 21 лютого звернулася журналістка місцевого видання із заявою про перешкоджання її професійній журналістській діяльності, яке полягало в штучно створених  посадовцями Миколаївської ОДА обмеженнях щодо одержання інформації.

За цим фактом слідчими Центрального відділу поліції розпочато розслідування кримінального провадження, передбаченого ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України. Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. 

Встановлюються всі обставини події, ведеться слідство.

Як повідомляв ІМІ, 21 лютого журналісти видань “Мой город” та “НикВести” звернулися до правоохоронних органів через те, що голова облдержадміністрації Олександр Стаднік та посадовці ОДА не допустили їх до участі в зустрічі з представниками газет. 

У приміщенні Миколаївської ОДА відбулася зустріч голови облдержадміністрації з представниками обласних, районних та міських друкованих засобів інформації. Зустріч, ініційована Кризовим медіацентром, проходила у форматі “колективного інтерв’ю” – фактично пресконференція, де журналісти отримали відповіді на запитання, що стосувалися суспільно важливих тем, зокрема стану ремонту доріг, децентралізації, медичної реформи тощо. 

Проте на вимогу голови ОДА Олександра Стадніка представників ЗМІ вигнали з приміщення, де відбувався захід, а двері зачинили на замок.

Коментуючи ситуацію, виконувачка обов’язків начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Олена Іваненко заявила, що формат заходу передбачав участь у ньому лише представників газет, а не інтернет-ЗМІ.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!