ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правоохоронці відзвітували в ОП про розслідування погроз Портнова журналістам "Схем"

15.11.2019, 10:40
Фото – president.gov.ua
Фото – president.gov.ua

Рада з питань свободи слова та захисту журналістів при Президентові України на першому засіданні заслухала інформацію правоохоронних органів про розслідування у зв’язку з погрозами журналістам Радіо Свобода та оприлюдненням їхніх персональних даних. Про це повідомляється на сайті Президента України.

Заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Олександр Ковтун повідомив, що 6 листопада було відкрито кримінальне провадження на підставі інформації про те, що колишній перший заступник глави Адміністрації Президента Андрій Портнов вчинив дії, спрямовані на перешкоджання законній журналістській діяльності. 

За даними слідства, Андрій Портнов опублікував на своїй сторінці у месенджері “Телеграм” персональні дані водія знімальної групи Радіо Свобода, яка розслідує його діяльність. Склад правопорушення кваліфіковано за частиною 2 статті 171 та частиною 1 статті 345-1 Кримінального кодексу. 

У межах розслідування допитано журналіста Радіо Свобода Михайла Ткача та водія автомобіля знімальної групи. 

Паралельно до Нацполіції надійшла заява представника Андрія Портнова про перешкоджання його професійній діяльності як журналіста та збирання конфіденційної інформації про нього. У зв’язку з цим відкрито кримінальне провадження за статтями 171 та 182 Кримінального кодексу.

Директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко наголосив, що розслідування цього провадження веде Головне слідче управління Нацполіції – центральний апарат цієї структури.

“Це свідчить про достатню увагу, яку приділено органами досудового розслідування цьому випадку”, – сказав Артем Шевченко.

Перший заступник міністра культури, молоді та спорту Анатолій Максимчук зазначив, що не буде жодної відповідальності за оцінні судження, водночас за поширення дезінформації каратимуть.

Він наголосив, що проти України ведеться інформаційна агресія, від якої необхідно захищатися. “Безумовно, ми маємо знайти такі інструменти захисту, які не впливають на свободу слова, на чесні медіа”, – сказав перший заступник міністра культури, молоді та спорту.

Як повідомляв ІМІ, 7 листопада поліція розпочала кримінальне провадження за фактом звернень про погрози журналістам Радіо Свобода – за ч. 2 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів") та за ч. 1 ст. 345-1 ("Погроза або насильство щодо журналіста") Кримінального кодексу України.

31 жовтня колишній народний депутат та ексзаступник очільника Адміністрації Президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов оприлюднив персональні дані члена знімальної групи програми "Схеми: корупція в деталях" через те, що редакція готує розслідування щодо впливу та зв’язків колишнього посадовця з новою українською владою.

Редакція розцінює публікацію Андрієм Портновим персональних даних водія програми як прямий тиск на команду “Схем”.

Ексзаступник голови Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов вважає, що журналісти Радіо Свобода ведуть протиправну діяльність. Через це він оприлюднив три номери автівок, які, за його словами, пов'язані з журналістами.

Liked the article?
Help us be even more cool!