ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правоохоронці повідомили Стремоусову підозру за підняття радянського прапора

19.01.2023, 11:43
Фото – Mark Krutov Twitter
Фото – Mark Krutov Twitter

Правоохоронці повідомили про зміну підозри підозрюваному в держзраді херсонському блогеру Кирилу Стремоусову, який, за даними російських окупантів, загинув у ДТП. Йому висунули підозру в публічному використанні символіки тоталітарного комуністичного режиму, а саме в піднятті в окупованому Херсоні радянського прапора. 

Повідомлення про зміну підозри датоване 18 січня, повідомив Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, 18 квітня 2022 року Стремоусов в окупованому Херсоні, "маючи умисел на вчинення діянь, спрямованих на шкоду незалежності, суверенітету, територіальній цілісності та національній безпеці України, з метою дискредитації державної влади", діючи в інтересах Росії, підняв на флагшток біля могили невідомого солдата в Парку Слави червоний прапор із серпом, молотом та п’ятикутною зіркою з написом "150 стр. Ордена Кутузова ІІ ст.", який ідентичний прапору Радянського Союзу.

Вищевказаний прапор, йдеться в тесті підозри, є символікою комуністичного тоталітарного режиму. Використання такої символіки заборонено на всій території України Законом "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки".

Таким чином, йдеться в тексті підозри, Кирило Стремоусов підозрюється у вчинені кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 436-1 ККУ, кваліфікувальними ознаками якого є публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, вчинене за попередньою змовою осіб.

Як повідомляв ІМІ, у листопаді 2022 року російські окупанти офіційно підтвердили загибель підозрюваного в держзраді херсонського блогера Кирила Стремоусова в ДТП. Разом з тим перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський не відкидає можливе інсценування

Раніше українські правоохоронці повідомляли Стремоусову декілька підозр. Зокрема, в державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України), в причетності до організації псевдореферендумів на окупованих Росією територіях, в держзраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). Він 16 березня 2022 року, діючи з пособниками в інтересах країни-агресора, провів незаконне зібрання створеного окупантами псевдооргану влади "Комитет спасения "За мир и порядок".

У червні СБУ нейтралізувала в декількох областях розгалужену агентурну мережу ФСБ Росії, яку координував радник "очільника" тимчасово окупованого Криму Сергія Аксьонова. За інформацією джерел ІМІ в правоохоронних органах, російські агенти є мережею так званих "журналістів" херсонського колаборанта Кирила Стремоусова.

Окупаційний очільник Криму Сергій Аксьонов вручив російський паспорт Кирилу Стремоусову.

Liked the article?
Help us be even more cool!