ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правоохоронці досі не знайшли винних у вбивстві черкаського журналіста Вадима Комарова

17.06.2021, 15:35

Із дня смерті журналіста Вадима Комарова минуло майже два роки. За час проведення розслідування опитали понад 1700 осіб, опрацювали записи близько сотні камер спостереження. Про це Суспільному повідомив керівник Черкаської обласної прокуратури Олександр Воронін.

Однак убивцю не знайшли.

“На 17 записах зафіксували особу ймовірного злочинця. Поки він ішов, постійно палив, тож зібрані на місці недопалки відправили на експертизу. Є також його фоторобот та психологічний портрет. Також за допомогою операторів мобільного зв'язку встановили 20 чоловіків, які були в зоні нападу, їх біологічні зразки направлені на експертизу”, – розповів Воронін.

Начальник слідчого управління ГУНП Євген Рогачов розповів, що слідчі розглядають кілька версій, дві з них відпрацьовані й не підтвердились – убивство “на підставі раптово виниклих неприязних відносин” та “вбивство з метою заволодіння майном”.

“Ми дійшли висновку, що злочин було вчинено з метою помсти через професійну діяльність Комарова. Ми також проаналізували всі публікації журналіста, які знаходились у вільному доступі. Усіх, кого стосувалися ці публікації, ми опитали, зокрема і посадовців Черкаської міськради”, – сказав Рогачов.

Також, за його словами, правоохоронці відпрацьовують і версію, пов'язану з причетністю “наглядача” Черкаської виправної колонії, але вона поки підтвердження не знайшла.

“Великою проблемою лишається те, що записи та документи, які стосувалися діяльності вбитого, рідні знищили, побоюючись, що на техніці є особисті, родинні записи”, – сказав начальник слідчого управління ГУНП.

Також він зауважив, що знаряддя вбивства поки не знайдено. Версію про те, що це був молоток, відкинули. Відомо, що це був металевий предмет із гранями.

Як повідомляв ІМІ, 17 вересня 2020 року директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко повідомив, що триває розслідування вбивства журналіста Вадима Комарова, підозрюваних наразі ще немає.

Уночі 20 червня 2019 року помер черкаський журналіст Вадим Комаров, якого побили в місті 4 травня. Після нападу потерпілого з тяжкими тілесними ушкодженнями доставили до лікарні. Журналіст у важкому стані перебував у реанімації.

Поліція спочатку відкрила за цим фактом кримінальне провадження за частиною 1 статті 121 (“Умисне тяжке тілесне ушкодження”) Кримінального кодексу України.

Згодом слідчі перекваліфікували кримінальне провадження за статтями 15 та 115 Кримінального кодексу України (“Замах на умисне вбивство”).

Слідство в справі про вбивство Вадима Комарова розглядало три версії.

20 червня 2019 року поліція оприлюднила фоторобот імовірного нападника на журналіста.

Правоохоронці встановили особу, ймовірно причетну до вбивства журналіста Вадима Комарова, й вилучили молоток та сокиру, які можуть бути знаряддям скоєння злочину.

До організації нападу на черкаського журналіста Вадима Комарова може бути причетний засуджений, що нині відбуває покарання в Черкаській виправній колонії №62, йдеться в ухвалі Придніпровського райсуду Черкас.

30 липня 2019 року Придніпровський райсуд Черкас задовольнив клопотання слідчої ГУ НП Юлії Бончук, надавши дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів батька заступника міського голови Черкас Андрія Ботнара, який, за версією поліції, може бути причетним до нападу на черкаського журналіста Вадима Комарова.

Liked the article?
Help us be even more cool!