ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Повідомлено підозру двом пропагандистам кремлівського каналу "Міллет", що мовить у Криму

Правоохоронці оголосили пропагандистам російського телеканалу “Міллет” (мовить в окупованому Криму) підозри в закликах до зміни меж території України та поширенні пропаганди ворога.

Про це повідомила прокуратура АР Крим та м. Севастополя.

За даними слідства, один з підозрюваних у 2016 році був ведучим програми новин на телеканалі “Міллет”, зокрема випусків, присвячених нібито “диверсійним операціям українських спецпідрозділів”, “питанням утисків кримських мусульман з боку України”, “боротьбі з тероризмом” тощо.

Пропагандисти російського каналу “Міллет”. Фото – прокуратура АР Крим та Севастополя

Інша пропагандистка 2017 року вела на вказаному телеканалі суспільно-політичне ток-шоу за участю запрошених проросійських діячів та представників окупаційної влади.

В ефірах пропагандистських програм, які згодом транслювалися на сторінці телеканалу “Міллет” на платформах Youtube та Rutube, підозрювані неодноразово висловлювалися з публічними закликами до зміни меж території та державного кордону України, зазначає слідство.

Дії фігурантів кваліфіковано за ч. 2 ст. 110 КК України (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України). Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв ІМІ, у лютому 2024 року прокуратура АР Крим та Севастополя оголосила пропагандистці російського телеканалу “Міллет” (мовить в окупованому Криму) Айше Шулаковій підозру в колабораційній діяльності та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України. У квітні 2024 року прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо Айше Шулакової.

Liked the article?
Help us be even more cool!