ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Потураєв пропонує позбавляти акредитації парламентських кореспондентів, які рік не ходили в Раду

17.09.2021, 17:31
Фото – 112.international
Фото – 112.international

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат від фракції “Слуга народу” Микита Потураєв вважає, що парламентських кореспондентів, які впродовж року не відвідували Верховну Раду, можна позбавляти акредитації.

Таку думку він висловив на національній конференції National media talk, повідомляє Укрінформ.

“На сьогодні у Верховній Раді акредитовано 3000 працівників медіа. Ви не думаєте, що це трохи дивно?.. Наскільки я прочитую закон, наскільки я знаю, ніщо не заважає не на вході фільтрувати (позбавляти акредитації кореспондентів. – Ред.), а в процесі, бо є вже безліч технічних можливостей, які дозволяють фільтрувати. Наприклад, людина отримала акредитацію, вона протягом року жодного разу не була у Верховній Раді. Тоді навіщо акредитація? Це (позбавити акредитації. – Ред.) порушення закону? Ні, я такого не пам’ятаю. Людина акредитована в парламенті. Що це означає? Що людина – парламентський кореспондент. Це робота чи ні? Якщо людина акредитована на роботу і не виконує цю роботу, то що варто зробити з цією акредитацією?” – сказав Потураєв.

Водночас він зауважив, що рішення щодо регулювання процесу надання або позбавлення парламентської акредитації має ухвалювати керівництво Верховної Ради, відповідальні органи, зокрема пресслужба.

Як повідомляв ІМІ, 26 жовтня 2020 року пресслужба Апарату Верховної Ради на виконання рішення Комітету ВР зі свободи слова припинила акредитацію редакції видання “Слідство.Інфо” та ще 21 засобу масової інформації.

Акредитацію видання припинено як таку, що не відповідає меті: “для всебічного, об'єктивного та збалансованого висвітлення журналістами, технічними працівниками засобів масової інформації діяльності Верховної Ради України”.

Юрист ІМІ Алі Сафаров вбачає ознаки цензури в позбавленні парламентської акредитації журналістів видання “Слідство.Інфо”.

28 жовтня 2020 року голова Верховної Ради Дмитро Разумков дав термінове доручення пресслужбі Апарату ВР переглянути та ухвалити виважене рішення щодо переліку ЗМІ та підстав позбавлення їх акредитації до парламенту.

Члени Медіаруху, журналісти й представники медійних організацій розцінили як перешкоджання масове позбавлення акредитації редакцій українських ЗМІ та закликали Комітет ВР з питань свободи слова скасувати це рішення, а правоохоронні органи – порушити провадження за статтею 171 Кримінального кодексу України.

28 жовтня 2020 року пресслужба Апарату Верховної Ради України скасувала рішення про позбавлення акредитації представників низки засобів масової інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!