ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Голова ВР доручив переглянути рішення щодо позбавлення акредитації ЗМІ

28.10.2020, 18:35
Фото – РБК-Україна
Фото – РБК-Україна

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков дав термінове доручення пресслужбі Апарату ВР переглянути та ухвалити виважене рішення щодо переліку ЗМІ та підстав позбавлення їх акредитації до парламенту.

Про це поінформувала прессекретарка голови Верховної Ради Ольга Туній у фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

“Перебуваючи з візитом у Німеччині, ми з подивом дізналися про пропозицію пресслужби Апарату Верховної Ради щодо позбавлення деяких ЗМІ акредитації до Верховної Ради. Розуміючи важливість неупередженого та об‘єктивного висвітлення роботи Верховної Ради, Дмитро Разумков надав термінове доручення пресслужбі Апарату Верховної Ради переглянути та ухвалити виважене рішення щодо переліку ЗМІ та підстав позбавлення їх акредитації”, – написала Туній.

Прессекретар спікера парламенту підкреслила, що “журналісти таких проєктів, як, наприклад, “Слідство. Інфо” мають беззаперечне право доступу до першоджерел у парламенті та гарантоване право на журналістську діяльність”.

Як повідомляв ІМІ, 26 жовтня пресслужба Апарату Верховної Ради з урахуванням рішення Комітету ВР зі свободи слова припинила акредитацію редакції видання “Слідство.Інфо” та ще 18 засобам масової інформації.

Акредитацію видання припинено як таку, що не відповідає меті: “для всебічного, об'єктивного та збалансованого висвітлення журналістами, технічними працівниками засобів масової інформації діяльності Верховної Ради України”.

Юрист ІМІ Алі Сафаров вбачає ознаки цензури в позбавленні парламентської акредитації журналістів видання “Слідство.Інфо”.

Liked the article?
Help us be even more cool!