ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Посольство України в Австралії назвало "мискою блювотиння" програму ABC, в якій гуманізують армію РФ

Скриншот документального фільму “Українська війна. Інший бік” на Four Corners суспільного мовника Australian Broadcasting Corporation
Скриншот документального фільму “Українська війна. Інший бік” на Four Corners суспільного мовника Australian Broadcasting Corporation

Посольство України в Австралії назвало “мискою блювотиння” програму каналу Four Corners суспільного мовника Australian Broadcasting Corporation (ABC) “Українська війна. Інший бік”, у якій мовник гуманізує російську армію.

Заяву посольства опубліковано 19 березня на його Facebook-сторінці.

“Програма “Українська війна. Інший бік”, що вийшла в ефір каналу Four Corners вчора ввечері, є журналістським відповідником миски блювотиння. Вона сліпо повторювала й транслювала кричущу брехню, незчисленні викривлення історії, расистські заяви й пропагандистські наративи, що йдуть із Кремля. У такий спосіб програма повністю просувала інтереси російського диктатора Путіна”, заявило Посольство України в Австралії.

Там звернули увагу на те, що в програмі також применшено й принижено смерті українців, убитих російськими військовими під час вторгнення.

“Яке Австралія й більшість країн рішуче засудили в резолюції Генасамблеї ООН у березні 2022 року”, нагадали в українському дипломатичному відомстві.

“Австралійському мовнику має бути соромно за вихід цих суцільних помиїв в ефір”, йдеться в заяві.

Посольство звернулося до міністра комунікацій Австралії з проханням про зустріч посла з виконавчим директором ABC й виконавчим продюсером Four Corners. Посол обіцяє “повідомити їм факти, які повністю проігнорувала програма”.

18 березня мовник ABC випустив анонс програми каналу Four Corners “Українська війна. Інший бік”. У ньому зазначалося, що за два роки після російського вторгнення в Україну канал Four Corners представляє “ексклюзивний погляд з іншого боку”.

“Революційний документальний фільм режисера Шона Ланґана показує людяний погляд на життя російського фронту. Режисер з’ясовує, як це – бути й російським солдатом, який ризикує власним життям, і російським цивільним під постійною загрозою обстрілів. Це надзвичайно близький і переконливий погляд на конфлікт, який забрав життя чи здоров’я близько 500 тисяч військових з обох боків і який відмовляється затухати”, – йдеться в описі програми.

В анонсі, зокрема, російський окупант говорить: “Ми – не чудовиська, ми люди, і ми захищаємо свою батьківщину…” 

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2023 року знімальна група телеканалу France24 відвідала табір, де проходили підготовку російські окупаційні війська, які воюють в агресивній війні проти України. У сюжеті журналіст назвав “ворожим” контрнаступ України, натомість військові РФ хвалилися, що їхня зброя краща за західну. Після розголосу France24 видалив цей сюжет. А дирекція телеканалу France24, фінансованого урядом Франції, назвала “прикрою помилкою” сюжет, у якому журналіст назвав “ворожим” контрнаступ України.

У червні 2023 французький телеканал TF1 випустив репортаж про російських кадировських військових, яких перевели “наглядати” за російським кордоном у Бєлгородській області від “ворожих вторгнень”.

У лютому 2024 року журналіст суспільного мовника Німеччини ZDF, який очолює московське бюро телеканалу, Армін Кьорпер зняв репортаж, де спотворив картину про життя в окупованому Росією Маріуполі.

Liked the article?
Help us be even more cool!