ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

France24 назвав проросійський сюжет з окупованої території "прикрою помилкою"

21.04.2023, 11:22
Фото – France24
Фото – France24

Дирекція телеканалу France24, фінансованого урядом Франції, назвала "прикрою помилкою" сюжет, у якому журналіст назвав "ворожим" контрнаступ України.

Таку відповідь надала директорка France24 Ванесса Бургграф на звернення телеканалу Еспресо, який є ексклюзивним партнером France24 в Україні. 

Український телеканал звернувся до керівництва каналу з проханням пояснити, як скандальний сюжет потрапив в ефір і якою є позиція телеканалу з цього приводу. 

"Еспресо" призупинив трансляцію матеріалів французького мовника у своєму ефірі до з'ясування цього питання.

В листі Ванесса Бургграф пояснила, що в ефір France24 потрапив скорочений та перекладений англійською франкомовний сюжет національного громадського телебачення Франції – France Televisions. 

"На жаль, у процесі скорочення та перекладу сюжету було втрачено контекст матеріалу, про що телеканал щиро шкодує", – йдеться в листі.

Директорка запевнила, що докладе всіх можливих зусиль, щоб помилка більше не повторилася, і наголосила, що France24 від початку повномасштабної війни в Україні широко та об’єктивно висвітлює російське вторгнення в Україну. 

"Ми підготували значну кількість матеріалів на цю тему, зі значною кількістю наших досвідчених репортерів на місцях подій, у репортажах з прямою мовою українських солдатів та численними свідченнями про страждання мирного населення, про воєнні злочини, скоєні російськими солдатами, депортацію дітей та жінок на лінії фронту", – зазначила Бургграф.

У редакції France24 наголосили, що телеканал щодня протистоїть російській пропаганді й спростовує фейкові новини, а також створює унікальні продукти, які розкривають справжнє обличчя російської агресії. Як приклад навели денний марафон до річниці нападу на Україну 24 лютого 2023 року, який провело 17 журналістів чотирма мовами світу, або повнометражний документальний фільм про український опір у Херсоні.

"Еспресо" повідомляє, що аналогічні листи Ванесса Бургграф також написала Президенту України та начальнику штабу ЗСУ.

Як повідомляв ІМІ, знімальна група телеканалу France24 відвідала табір, де проходили підготовку російські окупаційні війська, які воюють в агресивній війні проти України. У сюжеті журналіст назвав "ворожим" контрнаступ України, натомість військові РФ хвалилися, що їхня зброя краща за західну. Після розголосу France24 видалив цей сюжет.

Liked the article?
Help us be even more cool!