ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

France 24 у сюжеті з табору російських окупантів назвав "ворожим" контрнаступ України

14.04.2023, 17:02
Фото - France24
Фото - France24

Знімальна група телеканалу France 24, який фінансує французька держава, відвідала табір, де проходять підготовку російські окупаційні війська, які воюють в агресивній війні проти України. У сюжеті журналіст назвав “ворожим” контрнаступ України, повідомляє “Європейська правда”.

Сюжет тривалістю 1 хвилина 34 секунди опубліковано на сайті телеканалу 13 квітня. Матеріал англійською мовою вийшов під заголовком “Війна в Україні: російські війська готуються до бою перед контрнаступом”.

“Приблизно за 30 кілометрів від лінії фронту, в секретному місці, російські війська готуються до бою. Більшість солдатів тут не професіонали, вони призвані із Сибіру. Вони вже відвідали фронт і тепер готуються туди повернутися”, – починається сюжет французьких журналістів.

У сюжеті немає згадок про те, що російські військові вчиняють незаконну агресію проти України, натомість, зазначає видання, можна помітити елементи російської пропаганди. 

Наприклад, військові РФ вихваляються, що їхня зброя краща за західну, зокрема за танки Leopard. Один з героїв сюжету також каже, що “з гідністю захищає історію” своєї країни.

На одному з російських військових можна побачити кепку із символом агресії Z і символами Радянського Союзу.

Інший російський мобілізований у матеріалі каже, що “не боїться смерті”, але боїться, що його “діти залишаться без батька, а дружина без чоловіка”.

Ще один російський солдат сказав, що не боїться контрнаступу українських військ, який журналіст, цитуючи свого “героя”, назвав “ворожим”. “Все ламається, все вбивається. Непереможних нема”, – заявляє російський солдат.

Як повідомляв ІМІ, американський телеканал NBC опублікував 28 лютого репортаж з анексованого Росією Криму, де прямо вказується, що журналісти потрапили на півострів з порушенням українського законодавства – через Кримський міст. 

МЗС України заявило, що компетентні органи встановлюють обставини незаконного відвідання журналістом NBC Криму. За підсумками перевірки буде ухвалене рішення щодо подальших кроків.

Liked the article?
Help us be even more cool!