ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Порошенко просить Раду скасувати е-декларування для громадських активістів

15.01.2018, 15:05
Фото - people.in.ua

Президент Петро Порошенко просить депутатів Верховної Ради скасувати вимогу про зобов’язання громадських активістів подавати електронні декларації. Про це на заявила на засіданні погоджувальної ради 15 січня представниця президента у парламенті Ірина Луценко, повідомляє “Українська правда”.

“Президент наполягає і просить парламент визначитися з позицією президента і підтримати по законопроектах №6674, №6675 щодо електронного декларування, де виключається обов’язок подавати е-декларації громадськими активістами, фізичними особами, що отримують кошти, майно в рамках реалізації в Україні програм технічної та іншої допомоги”, - сказала Луценко.

Як повідомляв ІМІ, 30 березня 2017 року в Україні набув чинності закон про внесення зміни до статті 3 Закону України “Про запобігання корупції”, згідно з яким члени антикорупційних громадських організацій зобов’язані подавати електронні декларації.

Закон розкритикували низка країн (зокрема, Канада, США, ЄС) та неурядових організацій Freedom House, міжнародний фонд “Відродження”, Human Rights Watch, Реанімаційний пакет реформ, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Інститут масової інформації, “Transparency International Україна”.

10 липня 2017 року у Верховній Раді було зареєстровано тексти двох законопроектів Президента України про внесення змін до деяких законодавчих актів та до Податкового кодексу України щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об’єднань та використання міжнародної технічної допомоги.

11 липня 2017 року Верховна Рада на своєму пленарному засіданні не включила обидва законопроекти до порядку денного поточної сесії Верховної Ради – для цього не вистачило голосів у залі.

7 вересня 2017 року Президент України Петро Порошенко закликав Верховну Раду якомога скоріше ухвалити внесений ним законопроект про скасування електронного декларування для громадських активістів.

6 жовтня 2017 року низка громадських організацій, що входять в коаліцію “Реанімаційний пакет реформ”, закликали українську владу скасувати норми про е-декларування громадських активістів до 31 грудня 2017 року, оскільки законопроекти №6674 і №6675 запроваджують необґрунтовану додаткову звітність для всіх громадських об’єднань.

у листопаді 2017 року міжнародна неурядова, некомерційна організація Amnesty International закликала українську владу припинити тиск на антикорупційних активістів та громадські організації.

9 листопада 2017 року члени коаліції громадських організацій “Платформа “Громадянська солідарність” та громадські організації Європи, США та інших країн світу закликали українську владу припинити переслідування антикорупційних активістів в Україні.

20 грудня 2017 року Реанімаційний пакет реформ закликав народних депутатів на цьому пленарному тижні підтримати скасування е-декларування для громадських активістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!