ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Порівнюю нашу роботу з тим, що робили "Радіо Свобода" чи "Голос Америки" для жителів СРСР, – головред "Реальної газети"

12.06.2023, 18:00
Фото – Детектор медіа
Фото – Детектор медіа

Редакція релокованої з Луганщини "Реальної газети" виконує завдання, схоже на те, що робили "Радіо Свобода" чи "Голос Америки" для жителів Радянського Союзу.

Таку думку в інтерв'ю "Детектор медіа" висловив головний редактор цього видання Андрій Діхтяренко.

"Порівнюю нашу роботу з тим, що робили "Радіо Свобода" чи "Голос Америки" для жителів Радянського Союзу, коли, наприклад, розповідали про Голодомор. Для багатьох він був відкриттям, бо радянська пропаганда не говорила про це, хоча їхні рідні, можливо, і постраждали від нього. Тут так само. Якщо шахтарі на окупованих територіях бастують, то тамтешні медіа не будуть про це розповідати. Про це будемо говорити ми", – зазначив Діхтяренко.

Він нагадав, що декілька років тому страйкували гірники на шахті "Никанор Нова" в маленькому містечку Зоринськ на Луганщині. Окупанти намагалися створити інформаційну тишу навколо цієї події. Водночас "Реальна газета" робила все можливе, щоб вона стала резонансною.

Діхтяренко наголосив, що сайт видання блокують у Росії та на окупованих територіях, тому редакція переносить активність у соціальні мережі або ютуб, робить більше новин про події в окупації.

"Ми підтримуємо зв'язок з людьми там. Це важливо! І більше ніхто цього не робить", – додав головред.

Як повідомляв ІМІ, журналісти “Реальної газети” з міркувань безпеки не розкривають своїх джерел на окупованій території навіть одне одному в колективі.

Liked the article?
Help us be even more cool!