ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Реальна газета" не розкриває своїх джерел на окупованій території навіть усередині колективу

28.03.2023, 13:53

Журналісти “Реальної газети” (луганське релоковане медіа. – Ред.) з міркувань безпеки не розкривають своїх джерел на окупованій території навіть одне одному в колективі.

Про це в інтерв'ю ІМІ розповів журналіст видання Олександр Білокобильський.

За його словами, їхні джерела на окупованій Луганщині робили відеосюжет з окупованих Алчевська, Луганська та інших міст.

“І я досі не розумію, яку ступінь відваги треба мати, щоб працювати з камерою, брати в людей інтерв'ю на вулицях, у дворах на окупованій території. Я навіть не питав у редактора, хто ці речі для нас робить, тому що я розумію – це питання безпеки. Тут треба бути дуже обережними з огляду на долю людей, які потрапили до підвалів, до незаконних місць ув'язнення”, – зауважив Олександр.

Він нагадав про журналіста Станіслава Асєєва, автора низки українських видань, якого бойовики угруповання “ДНР” ув'язнили в “Ізоляції” – в'язниці в Донецьку на території колишнього заводу.

“Наші джерела на тимчасово окупованій території не використовувались українськими спеціальними службами. Це насправді болюче питання. Я маю на увазі не для нас, а взагалі – і для суспільства, і для конкретних людей, бо на тимчасово окупованій території людей, які надавали інформацію для ЗМІ на підконтрольній уряду території, звинувачували в “шпигунстві”, “зраді батьківщини”, вони проходили через пекло”, – додав журналіст.

Як повідомляв ІМІ, херсонська журналістка Анжела Слободян, яка провела близько місяця в катівні росіян в окупованому Херсоні, дала свідчення в судовому процесі Народного трибуналу в Гаазі. 

Liked the article?
Help us be even more cool!