ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Попова звинуватила трьох нардепів у тиску на журналістів

04.08.2016, 10:53

Заступник голови Міністерства інформаційної політики Тетяна Попова звинуватила у тиску на журналістів депутатів Антона Геращенка, Андрія Тетерука та Дмитра Тимчука (всі троє – фракція "НФ"). Про це вона повідомила в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Перший раз я принесла заяву на звільнення ще в травні, і тоді він (глава міністерства Юрій Стець, – ред.) попросив мене не подавати у відставку хоча б до серпня. Ще того разу це була ситуація з "Миротворцем", я вважаю вони вчинили неправильно, виклавши дані журналістів. І по-друге, почалася кампанія з розгойдування ненависті до журналістів і до мене, погрози. Ми подавали заяви в поліцію, безрезультатно. Потім була заклеювання скла в авто "Радіо Свободи", коли вони знімали у МВС. Такі речі не дозволяють мені залишатися", – заявила Попова.

На питання, кого конкретно Попова з звинувачує в тому, що відбувається, заступник міністра відповіла: "Миротворець" і всіх, хто його підтримує. Антон Геращенко, Тимчук, Тетерук".

Попова має намір і надалі допомагати журналістам в зоні АТО і займатися волонтерством.

Зазначимо, що під час інциденту з публікацією списку журналістів "Миротворцем" Попова заявила, що виступає проти закриття сайту "Миротворець", але виступила на захист журналістів. Тоді глава Мінінформполітики Юрій Стець заявив, що позиція Попової – її особиста думка, що не відображає офіційне ставлення МІП, і звинуватив її в самопіарі. Водночас сама Попова повідомила, що отримує численні погрози на свою адресу, і заявила, що напише заяву в поліцію.

Зазначимо, що вчора сайт "Миротворець" став засобом масової інформації (ЗМІ).

Нагадаємо, що в травні сайті оприлюднив списки журналістів, які отримували акредитацію в так званій "Донецькій народній республіці" ("ДНР"). У цей реєстр потрапили кілька тисяч співробітників як українських, так і світових ЗМІ (AFP, Al Jazeera, BBC, Reuters, France 24, Sky news, CNN, ІА "Сіньхуа", Associated Press, The Guardian та інші). Всього в ньому нараховується більше 4 тис. журналістів, оприлюднені їх телефонні номери, електронна пошта, а також період перебування на окупованих територіях.

Пізніше омбудсмен закликала заблокувати доступ до "Миротворця" через публікацію особистих даних журналістів. Сайт на час припинив роботу, проте пізніше знову почав публікувати дані, зокрема оновлений список акредитованих в "ДНР" журналістів.

Посли G7 в Україні висловили заклопотаність у зв'язку з публікацією сайтом даних журналістів, акредитованих на окупованому Донбасі. В "Миротворці" ж заявили, що це звичайні контактні дані.

112.ua

Liked the article?
Help us be even more cool!