ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Полковник СБУ судиться з "Четвертою владою" через розслідування про нього

02.11.2020, 10:01
Фото – inyoutube.net
Фото – inyoutube.net

Полковник Служби безпеки України Олег Назарук судиться з журналістами “Четвертої влади” через розслідування про схему привласнення землі, в якому він фігурує. Від журналістів Назарук хоче спростування інформації і сплати компенсації за моральну шкоду та за послуги адвоката – разом 60 тисяч гривень.

Про це повідомляє представниця ІМІ в Рівненській області.

Як відомо з Єдиного реєстру судових рішень, засідання в справі проходитимуть у режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів. Адже адвокатка “Четвертої влади” Віра Крат проживає в Києві. Останнє засідання відбулося 20 жовтня, тоді в справі оголосили перерву до 11 листопада.

Позов про захист честі й гідності Олег Назарук подав ще в березні 2020 року, незадовго після виходу журналістського розслідування “Земельні махінатори Рівненщини: як бізнес завдяки чиновникам привласнює десятки гектарів”. На той момент він очолював Департамент економічної та інформаційної безпеки Укрзалізниці, нині звільнений з цієї посади.

У журналістському розслідуванні описано зв'язки ексзаступника начальника УСБУ в Рівненській області Олега Назарука з людьми, які стоять за компаніями, що в кінцевому результаті ставали власниками сільськогосподарської землі.

“Олег Назарук хоче, щоб редакція спростувала інформацію про його зв'язки з бізнес-тусовкою, яка завдяки Держгеокадастру привласнила майже 150 гектарів. Та хоче 40 тисяч моральної шкоди й 20 тисяч відшкодування послуг адвоката. Заплатив майже 5 з половиною тисяч судового збору”, – повідомляє “Четверта влада”.

У позові Олег Назарук стверджує, що публікація спричинила йому страждання та негативно вплинула на його репутацію.

Крім фактів з розслідування, Назарук також хоче спростувати окрему інформацію в блозі, який вийшов на ютуб-каналі BIHUS.INFO в лютому 2018 року. Розслідування “Четвертої влади” містить посилання на цей блог, уякому йдеться про те, як справу підозрюваного в корупції та очолюванні “бурштинового” злочинного угруповання експосадовця СБУ Олега Назарука закрили, так і не розслідувавши, а за деякий час він обійняв топпосаду в Укрзалізниці.

“Поширення неправдивих відомостей відповідачами спричинило мені моральну шкоду, оскільки на даний момент [заяву датовано 3 березня 2020 року] я знаходжуся під впливом психологічного та морального тиску, що призводить до вимушених змін у моїх життєвих стосунках”, – йдеться в позовній заяві Олега Назарука.

“Весь цей час я відчуваю біль, гнів та обурення за те, що відповідачі вважають за можливе поширювати неправдиву інформацію щодо мене”, – йдеться в позовній заяві.

“Ці негативні емоції я переживаю з кожним днем гостріше. З психологічного стресу в мене погіршився стан здоров'я, внаслідок чого я страждаю на безсоння”, – написав Олег Назарук.

Позов він подав проти головного редактора “Четвертої влади” Володимира Торбіча, журналістки видання Анни Калаур та ГО “Агенція журналістських розслідувань “Четверта влада”.

З березня відбулося кілька засідань, на яких розв'язували здебільшого технічні питання. Крім того, справу вирішили розглянути в порядку спрощеного позовного провадження.

Liked the article?
Help us be even more cool!