ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Політики не мають виставляти ультиматумів медіа – голова Наглядової ради Суспільного

20.10.2021, 13:13
Фото – UA: Суспільне мовлення
Фото – UA: Суспільне мовлення

Наглядова рада Суспільного мовника не втручається в редакційну політику, а виставляти вимоги, кого запрошувати на ефір, а кого ні, політики не повинні.

Про це сказала голова Наглядової ради АТ "НСТУ" Світлана Остапа, коментуючи заяву співведучої програми "Зворотний відлік" Мирослави Барчук щодо тиску працівників Офісу президента, повідомляє Укрінформ.

"Наглядова рада не втручається в редакційну політику мовника. Не ми визначаємо, кого запрошувати на ефіри в ток-шоу “Зворотний відлік”. Визначати теми й запрошувати гостей на ефіри – це відповідальність редакторської групи проєкту. Звичайно, перед "Зворотним відліком" зокрема і Суспільним загалом стоїть завдання, щоб висвітлення подій було збалансоване і неупереджене. І, наскільки я знаю, наші журналісти роблять усе можливе, щоб завжди так і було", – зазначила Остапа.

Вона зауважила, що конкретно в цій ситуації вийшло так, що представники "Слуг народу" відмовилися брати участь у програмі через присутність народного депутата Гео Лероса і ставили ультиматум, що прийдуть, якщо його не буде.

"Проте я вважаю, що в будь-якому випадку ультиматуми ставити не можна. І відмовляти вже запрошеному гостеві творці програми не могли, це неправильно. З іншого боку, чи вказівка була саме з Офісу президента, я не впевнена. Можливо, це було рішення просто представників фракції "Слуга народу", – сказала голова Наглядової ради.

Водночас Світлана Остапа висловила сподівання, що надалі таких ситуацій більше не виникатиме і народні обранці, яких медіа запрошують на ефіри, вільно коментуватимуть ті чи інші теми.

"Сподіваюся, що народні депутати з розумінням і відповідально ставитимуться до своєї участі в ток-шоу і не виставлятимуть жодних ультиматумів. Вони відповідають на питання журналістів не для власного піару, а для людей, які їх обрали народними депутатами", – резюмувала вона.

Як повідомляв ІМІ, 19 жовтня ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" Мирослава Барчук заявила про тиск на редакцію програми з боку працівників Офісу президента. За її словами, підлеглі голови Офісу президента Андрія Єрмака звинувачують ток-шоу в недотриманні професійних стандартів (у відсутності балансу думок у випуску за 18 жовтня) та виставляють свої умови щодо присутності депутатів від "Слуги народу" в студії. Також вона додала, що кандидати на ефіри узгоджуються з контактною особою М. Подоляка в ОП.

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк відкинув заяви про тиск і ультиматуми з боку ОП, про які раніше написала ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" Мирослава Барчук.

Liked the article?
Help us be even more cool!