ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція затримала у суді Києва журналіста "Страна.ua"

24.10.2017, 11:47
Кирило Малишев - фото - Страна.ua

Столична поліція затримала 30 чоловік після заворушень, що сталися в Святошинському райсуді на судовому процесі щодо командира добровольчого батальйону ОУН Миколи Коханівського. Серед затриманих журналіст видання “Страна.ua” Кирило Малишев, який вів репортаж із зали суду, повідомляє “Страна.ua”.

Як зазначає видання, Малишев показував своє журналістське посвідчення, але бійці його просто вибили з рук.

Кирила Малишева разом з іншими затриманими доставили в автозаку в Шевченківське відділення поліції.

У поліції пообіцяли взяти свідчення у нашого репортера і відпустити, зазначає видання.

Згодом журналіста відпустили, а голова Нацполіціі Сергій Князєв особисто подзвонив і приніс вибачення Кирилу Малишеву, повідомляє видання.

Як розповів Кирило Малишев, до нього застосували фізичну силу, незважаючи на те, що він показував журналістське посвідчення.

“У той момент, коли активісти повернулися із залу номер два, в якому вони провели всю ніч, поліція почала штурм. Я заліз на клітку, там кращий огляд. Поліцейські зайшли і почали всіх підряд затримувати. Мене особисто в грубій формі попросили злізти з клітки. Я спустився, після чого мене заламали, незважаючи на те, що я показував посвідчення. У мене його просто вибили з рук”, - розповів він.

Крім того, Малишев  додав, що його спеціально вдарили об залізний стовп.

“А у відділенні (Шевченківський відділ поліції - ред.) все дуже просто, написав пояснення, що я робив в суді, і на цьому все скінчилося”, - зазначив Кирило Малишев.

В коментарі ІМІ журналіст зазначив, що заяву до поліції він ще не подавав.

“Та й ушкоджень видимих немає. Невелика шишка на скроні, та й все”, - сказав він у відповідь на запитання, чи є у нього тілесні ушкодження після нападу.

Як повідомляв ІМІ, 24 жовтня спецпризначенці у Святошинському райсуді Києва затримали кореспондента УНІАН Сергія Лефтера, вдаривши кілька разів.

24 жовтня представники поліції особливого призначення побили журналіста Громадського Дмитра Реплянчука у Святошинському суді Києва і розтрощили йому камеру.

Кирило Малишев, фото - Страна.ua
Liked the article?
Help us be even more cool!