ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція вилучила зі школи деокупованого селища на Харківщині майже 700 російських підручників

14.10.2022, 10:06
Фото – Сергій Болвінов
Фото – Сергій Болвінов

У загальноосвітній школі деокупованого селища Борова на Харківщині слідчі вилучили близько 700 російських підручників.

Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов на своїй фейсбук-сторінці.

За його словами, під час огляду слідчі знайшли та вилучили підручники з 1 по 11 клас виробництва РФ.

"Книги будуть використані як речові докази в справі проти колаборантів", – зазначив Болвінов.

За його словами, провадження зареєстровано за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу (дії громадян України, спрямовані на впровадження стандартів освіти держави-агресора в закладах освіти). Санкція передбачає виправні роботи до двох років, або арешт до шести місяців, або позбавлення волі до трьох років.

 
 

Як повідомляв ІМІ, під час окупації Козачої Лопані (Харківська область) російські окупанти били учасника АТО перед тим, як змусили його записати відеозвернення для пропагандистського відео. Протягом місяця полону чоловіка били та катували струмом.

Під час окупації Балаклії Харківської області в приміщенні типографії "Балдрук" російські окупанти облаштували військову комендатуру та утримували там людей. За словами співробітника типографії Євгена Диканя, окупанти планували випускати на потужностях типографії газету "Харьков Z". 

Під час досліджень покинутих росіянами позицій на Київщині дослідники виявили великі обсяги російської пропагандистської газети "Красная звезда".

Liked the article?
Help us be even more cool!