ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відкрила справу за фактом наїзду посадовця на журналістів

14.11.2019, 14:13
Фото – Нацполіція
Фото – Нацполіція

Поліція Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів у селі Дударків. Про це повідомляється на сайті Головного управління Національної поліції в Київській області.

Згідно з повідомленням, у селі Дударків стався конфлікт між журналістами та посадовцем місцевої сільської  ради.

“Чоловік відмовився відповідати на запитання представників мас-медіа. Натомість сів за кермо свого автомобіля і рушив, незважаючи на те що рух йому перегородили журналісти. Одного з них посадовець “провіз” на капоті кілька десятків метрів”, – йдеться в повідомленні.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів") Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Також щодо посадовця складено адміністративний протокол за ст. 124 ("Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна") КУпАП.  

Поліція встановлює всі деталі кримінального правопорушення, з’ясовує роль кожного учасника інциденту.

Як повідомляв ІМІ, 13 листопада в селі Дударків Київської області сільський голова Микола Гуральник на автомобілі наїхав на журналістів Центру журналістських розслідувань після того, як вони намагалися поставити йому запитання щодо корупції.

Liked the article?
Help us be even more cool!