ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Київщині сільський голова наїхав своїм авто на журналістів

14.11.2019, 11:40
Фото – скриншот з відео Центру журналістських розслідувань
Фото – скриншот з відео Центру журналістських розслідувань

У селі Дударків Київської області сільський голова Микола Гуральник на автомобілі наїхав на журналістів після того, як вони намагалися поставити йому запитання щодо корупції. Інцидент стався 13 листопада, повідомляє ТСН.

За словами одного з постраждалих журналістів Центру журналістських розслідувань Артема Квашина, вони два тижні тому надіслали листа до районної ради із проханням записатися на приймання до Гуральника, однак їм відмовили з формулюванням “не вбачається за потрібне”. Тому журналісти приїхали до нього в приймальний день.

“Виходимо, нас двоє журналістів і оператор. Підходимо до машини. Я стою перед машиною, зі мною ще один хлопець стоїть, громада зібралася велика, багато людей. Колега-журналістка ставить запитання, Гуральник заводиться і поїхав. Мене кидає на капот. Я так гарно схопився. Думаю – може, хоче налякати, там метр проїхати. Ні, він їде, набирає швидкість. Я вже не можу зістрибнути, тому що він добряче так їде. Я розумію, що якщо я зараз відпущусь, то я просто під колеса потраплю. Я стукнув кулаком по склу, воно тріснуло і він зупинився”, – розповів Квашин.

Також, за його словами, постраждав один із місцевих, якого зачепило автомобілем голови сільради і вдарило об іншу машину. Квашин зазначив, що всі потерпілі дістали забиття, проте обійшлося без переломів. 

Журналіст зауважив, що стосовно сільського голови вони ведуть розслідування вже тривалий час. “Там є дуже багато моментів щодо корупції. Навіть у НАЗК відкриті провадження проти нього. Це стосується і декларацій, і конфлікту інтересів, тому що в нього син працює в сільраді на двох посадах, він ще й працює депутатом Бориспільської райради. Дружина там працює. В усіх зарплати по 40 тисяч”, – пояснив він.

У місцевій поліції розповіли ТСН, що встановлювали всі обставини події.

“На місці до цього часу присутні працівники поліції і визначають, що ж там насправді відбулося, хто які тілесні ушкодження отримав, хто є журналістом, а хто не є журналістом, а громадським діячем і в який спосіб відбувався весь цей конфлікт. Наразі кваліфікації правової ще немає. Тобто не вносилося в ЄРДР. У залежності від нанесених тілесних ушкоджень буде визначатися, чи буде це адміністративне або кримінальне покарання”, – пояснили в пресслужбі місцевої поліції.

Окремо правоохоронці наголосили, що наразі встановлюють, чи дійсно наїзд відбувся на журналістів, а не на громадських діячів, які називалися журналістами. У разі якщо це підтвердиться, до можливої справи долучиться ще й стаття про перешкоджання законній діяльності журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!