ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відкрила ще одне кримінальне провадження стосовно Арестовича

Поліція після звернення групи народних депутатів відкрила ще одне кримінальне провадження стосовно колишнього позаштатного радника голови Офісу президента Олексія Арестовича, йдеться в Telegram-каналі поліції.

До Шевченківського управління поліції Києва надійшла заява від депутатів Верховної Ради щодо "можливого вчинення кримінального правопорушення громадянином України, яке полягає в завідомо неправдивому повідомленні про злочин, а саме поданні заяви до Державного бюро розслідувань про вчинення злочину народною депутаткою".

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 383 Кримінального кодексу "Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення".

Поліція прізвище не називає, але, за даними "Української правди", йдеться саме Арестовича.

2 червня на одній з вулиць Львова неповнолітній вуличний музикант з Одеси виконував пісню російського музиканта Віктора Цоя. На це відреагувала народна депутатка Наталія Піпа, яка проходила повз. На її прохання припинити співати мовою агресора музикант відреагував агресивно і вжив нецензурну лексику. Депутатка написала на нього заяву в поліцію.

27 липня суд у Львові визнав хлопця винним у дрібному хуліганстві та зробив йому попередження.

Після розголосу інциденту в соцмережах на нього відреагував Арестович. Він записав звернення російською, у якому підтримав вуличного музиканта, зазначивши, що хлопець мав право співати й не повинен був просити вибачення. Арестович навіть написав заяву в ДБР із проханням порушити справу щодо Піпи за розпалювання національної ворожнечі.

Як повідомляв ІМІ, 28 вересня народна депутатка Інна Совсун заявила, що написала заяву до правоохоронних органів щодо відкриття кримінального провадження стосовно колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича за розповсюдження відеопродукції, яка пропагує культ насильства та жорстокості. Увагу Совсун привернув семінар Арестовича в Школі мислення “Апейрон”, про який до цього розповіли журналістки Яна Брензей та Емма Антонюк на своєму YouTube-каналі “Палає”. Вони опублікували відео з уривками з двох платних семінарів школи Арестовича “Апейрон” та звернули увагу, що дискримінаційні висловлювання подібного штибу Арестович робить лише на платних семінарах, а не публічно, ймовірно побоюючись за репутацію.

Сам Арестович стверджує, що його слова вирвано з контексту.

Liked the article?
Help us be even more cool!